José Martí enalteix l’aposta de Asociex per la investigació en matèria de prevenció de plagues en el sector citrícola

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, s’ha mostrat disposat a col·laborar amb l’Associació Professional d’Exportadors de Fruita de la Província de Castelló (Asociex) en el seu projecte d’investigació per a la prevenció de plagues en els cítrics de la província. Així ho ha expressat en el transcurs de la reunió que ha mantingut amb una representació de l’entitat composta pel president, Jorge García Vicent; el secretari general, Enrique Ribes Campos, i el vocal Luis Garcia Iñurritegui

Asociex treballa actualment amb una sèrie de cultius experimentals, sobre els quals estudia la seua capacitat adaptar-se al terreny. El que es pretén aconseguir amb aquesta iniciativa és una producció de la màxima qualitat capaç d’evitar les plagues que actualment afecten els cultius citrícoles de la província, de les quals el cotonet sud-africà és en aquests moments la que més estralls està provocant en el territori de la Comunitat Valenciana.

Els dirigents de l’associació han convidat al president a visitar la finca situada en el terme municipal d’Onda, en la qual experimenten amb més de 14.000 varietats de clementines.

José Martí ha assenyalat “estem davant una iniciativa molt interessant” que té com a objectiu “aconseguir una producció de la màxima qualitat que es puga destinar als principals mercats nacionals i internacionals per a competir en ells amb les màximes garanties”.

Per al president és “fonamental el desenvolupament de projectes d’investigació que ajuden a reformular i transformar l’agricultura autòctona conforme a uns nous paradigmes de major resiliència”. Del que es tracta és de tindre la capacitat de fer front a la plagues actuals com el cotonet, o a unes altres que puguen presentar-se en el futur”.

El dirigent provincial ha felicitat per la seua iniciativa als responsables de Asociex, dels quals ha enaltit la seua “proactivitat”, amb la qual es posa de manifest “el dinamisme i la capacitat d’adaptació del sector citrícola de Castelló”.

Martí ha finalitzat dient que “la pandèmia ha posat de manifest alguna cosa que abans ja sabíem i que no ens hem de cansar de repetir: la investigació és una de les majors inversions que es poden realitzar en l’actualitat”.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: