El Consell aprova els plans de Sostenibilitat Turística de la ciutat dAlacant i de la Mancomunitat de la Vall de Pop

El Consell ha autoritzat la subscripció de dos convenis de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i la Secretaria d’Estat de Turisme amb l’Ajuntament d’Alacant i amb la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall de Pop, per a l’execució dels Plans de Sostenibilitat Turística a les dues destinacions .

A través d’aquests convenis, Turisme Comunitat Valenciana destinarà en conjunt un total de 2,26 milions d’euros, que s’executaran al llarg del proper any 2023.

Tots dos plans van ser ratificats a la Conferència Sectorial de Turisme celebrada el passat 28 de juny de 2022, sumant-se així als que ja estan en marxa a les localitats de Gandia, Benidorm, Altea i Peníscola.

Els Plans de Sostenibilitat Turística tenen com a objectiu donar suport a la reconversió de les destinacions turístiques per mantenir-ne l’atractiu, i millorar-ne la competitivitat a través de la col·laboració de les tres administracions: Govern Central, administracions autonòmiques i locals.

Pla Sostenibilitat d’Alacant

Pel que fa al Pla de Sostenibilitat Turística d’Alacant, dotat amb 4,5 milions d’euros, Turisme Comunitat Valenciana destinarà 1,5 milions d’euros el 2023, que s’uniran a les aportacions de la mateixa quantitat per part tant de la Secretaria d’Estat de Turisme (1,5 milions el 2022); i per part de l’Ajuntament d’Alacant (1,5 milions el 2024).

Alacant ha estat seleccionada per la seva candidatura com a ‘Alacant, destinació intel·ligent i sostenible’. Així, impulsa aquest Pla com un projecte transformador que facilitarà la desconcentració i la canalització dels fluxos turístics cap als recursos patrimonials, culturals i naturals de la ciutat, implementant eines tecnològiques per progressar cap a la consolidació com a Destinació Turística Intel·ligent i integrant i articulant l’oferta mitjançant itineraris i actuacions verdes i deficiència energètica.

Amb la posada en valor de nous productes turístics i l’ús de la intel·ligència turística, es pretén disminuir l’estacionalitat actual i ampliar el posicionament com a destinació de Sol i Platja amb una àmplia oferta cultural, patrimonial i de naturalesa.

La principal actuació del pla és l’adequació i millora del camí del Benacantil, possibilitant la seva connexió accessible amb el Castell de Santa Bàrbara, a més de l’adequació i ampliació del pàrquing del castell i el Centre de Recepció de Visitants del Castell de Santa Bàrbara, així com diverses actuacions de digitalització i creació de nous productes i experiències turístiques.

Pla Sostenibilitat Vall de Pop

El Pla de Sostenibilitat Turística Vall de Pop és el primer que s’aprova a la Comunitat Valenciana per a una destinació que no és a la costa. Aquest Pla s‟emmarca dins dels tipus de plans de sostenibilitat turística en destinacions rurals o d‟interior. És una modalitat adreçada a dinamitzar i organitzar destinacions turístiques en àrees rurals d’interior amb patrimoni cultural, en espais naturals protegits, enfocats a crear productes turístics atractius i sostenibles.

El percentatge d’inversió de les administracions per a aquest tipus de plans és diferent de la que es fa als Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions pioneres. En concret, el Pla de la Vall de Pop presenta una inversió total de 1.512.591 euros dels quals la Secretaria d’Estat de Turisme aportarà un total de 500.000 euros (un 33% del total), Turisme Comunitat Valenciana en destinarà un 50% amb 760.000 euros, i la inversió restant del pla la realitzarà la Mancomunitat Intermunicipal Vall del Pop.

La candidatura Vall de Pop: Paisatge, esport i cultura ha estat seleccionada per ser una destinació d’interior amb altes possibilitats de desenvolupament de sinergies amb destinacions costaneres com Dénia o Calpe.

La principal actuació del Pla és la rehabilitació d’un camí històric, el camí de les Voltes, recuperant el ferm de pedra seca. Inclou altres actuacions com ara la millora de la infraestructura ciclista, un Pla d’adaptació al canvi climàtic; una actuació de connexió de vianants amb un recurs turístic en rehabilitació que també forma part del Pla; actuacions de digitalització i sensorització; la creació duna zona dautocaravanes; diagnòstic daccessibilitat i creació duna Smart office.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: