El Consell autoritza un increment de la dotació del Fons Valencià de Resiliència per un import de nou milions d’euros

El Consell ha aprovat una addenda al conveni subscrit el març del 2021 entre les conselleries d’Hisenda i Model Econòmic; Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; i Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat amb l’Institut Valencià de Finances (IVF) per a la gestió del Fons Valencià de Resiliència (FVR), com a instrument financer adscrit al Fons ‘Fininval- Suport a empreses estratègiques afectades per la COVID-19’, per la qual s’incrementa la dotació del fons esmentat per un import de nou milions d’euros.

Les operacions de finançament atorgades a l’empara del FVR poden adoptar la forma de préstecs ordinaris o préstecs participatius, amb la finalitat de reforçar la solvència de les empreses que, sent estratègiques per a la Comunitat Valenciana, s’hagin vist afectades per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de COVID-19.

Fins ara una única empresa, Marie Claire, SA ha fet ús d’aquest recurs, en virtut d’una sol·licitud de finançament formulada el 2021 per tal de finançar la reestructuració de la societat. Tot i això, la convocatòria està oberta per a totes les empreses que sol·licitin finançament a l’IVF a l’empara del Fons Valencià de Resiliència – Fininval.

Actualment, Marie Claire compta amb una plantilla de més de 500 treballadors, sent un dels principals motors d’activitat de la comarca dels Ports. L’empresa concentra un percentatge elevat de l’activitat econòmica i l’ocupació en aquesta comarca, per la qual cosa és considerada estratègica per a l’economia valenciana.

Atenent el pla de negoci presentat per la companyia, i tenint en compte les restriccions pressupostàries de la Generalitat, l’IVF va proposar a la Comissió de Gestió del Fons Valencià de Resiliència que el suport del Consell s’estructurés en dues operacions financeres; d’una banda, un primer tram per import de nou milions d’euros concedit a mitjan 2021, i un segon tram per import a determinar en funció del grau de compliment del pla de viabilitat al tancament de l’exercici (març 2022) i de l’evolució de la conjuntura sectorial. Per a aquest segon tram, es va estimar un import inicial de tres milions d’euros.

Tot i això, l’evolució negativa de la pandèmia i la impossibilitat de l’empresa d’adaptar la seva estructura productiva a les exigències del mercat sanitari han obligat a reconsiderar el pla de viabilitat, augmentant les necessitats de finançament de l’empresa fins a 12 milions d’euros.

Per tant, és imprescindible augmentar la dotació del Fons Valencià de Resiliència, per fer front a la segona fase de l’operació de reestructuració.

Increment de la dotació

La dotació addicional requerida per valor de nou milions d’euros es finançarà parcialment amb la reassignació de recursos adscrits a altres instruments financers de Fininval.

Així, les línies de finançament ‘Préstec Fininval Rellançament’ i ‘Préstec Participatiu Fininval per al Rellançament Grans Indústries’, impulsades per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i actualment tancades, tenen actualment recursos disponibles per import de 2.750.000 euros que podrien reassignar-se al Fons Valencià de Resiliència.

La resta del finançament, fins a l’esmentat import de nou milions, serà aportat directament a través del pressupost de la Generalitat per al 2022.

Més enllà de l’operació de reestructuració de Marie Claire, la línia continuarà oberta fins al final de juny del 2022, per si altres empreses de naturalesa estratègica per a la Comunitat Valenciana necessiten un suport públic en la situació actual. El Consell consideraria una ampliació addicional del FVR en aquests casos si calgués.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: