El Consell impulsa el Pla de Dinamització i Governança Turística 2022 del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa

El Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i el Consorci per al desenvolupament econòmic del Baix Segura (CONVEGA) per al desenvolupament del Pla de Dinamització i Governança turística del Baix Segura.

Mitjançant aquest conveni, les dues entitats finançaran limport total de les actuacions a parts iguals. Així, Turisme Comunitat Valenciana hi destinarà 200.000 euros.

Entre les accions que durà a terme CONVEGA a través d’aquest conveni destaquen les encaminades a impulsar la marca Territori Vega Baixa del Segura al teixit empresarial de la comarca, l’adquisició de material promocional, la presentació de la pàgina web de la marca, a més de la realització duna campanya de promoció de la mateixa.

També es treballarà en la creació de nous productes turístics com ara senders i rutes temàtiques. Així, s’impulsarà la senyalització de la xarxa comarcal de rutes del Baix Segura, l’adequació de les ciclorutes ‘Los Azarbes’ i ‘Sotos del Segura’.

Així mateix, es contemplen eines per a la divulgació del Territori Vega Baja com a accions de promoció de la xarxa comarcal de Rutes del Baix Segura, concursos de fotografia, així com l’assistència a fires i esdeveniments.

Altres actuacions que s’impulsaran mitjançant aquest acord són les accions formatives en matèria de turisme sostenible i la marca territori adreçada al teixit empresarial ia parts implicades clau, a més del servei de suport en la gestió del Pla de Dinamització i Governança Turística.

Els plans de dinamització i governança turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada a través de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana i altres administracions públiques i ens privats.

Aquesta iniciativa està destinada a la innovació, modernització, foment i consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l’oferta, atenent fonamentalment criteris de millora de la competitivitat, sostenibilitat i reequilibri socioterritorial.

A més, aquests plans persegueixen l’augment de la qualitat dels serveis turístics del territori, la millora del medi urbà i natural, l’ampliació i la millora dels espais d’ús públic. A més de l’augment, la diversificació i la millora de l’oferta complementària, la posada en valor dels recursos turístics, la creació de nous productes, així com la sensibilització i implicació de la població i els agents locals en una cultura de qualitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: