El Consell aprova la col·laboració amb la Federació de Ciclisme per al desenvolupament del programa ‘Aula Ciclista’

El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Federació de Ciclisme per al desenvolupament d’una nova edició del programa ‘Aula Ciclista’ en centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics.

La Conselleria aportarà un total de 280.000 euros per a finançar les despeses derivades del desenvolupament i el funcionament del programa ‘Aula Ciclista’ (personal tècnic i de coordinació o el material esportiu, entre altres).

El programa ‘Aula Ciclista’ és un projecte d’innovació educativa que té com a finalitat acostar a l’alumnat el coneixement i la pràctica del ciclisme i fomentar l’ús de la bicicleta com a model de mobilitat sostenible.

Així, la Federació de Ciclisme serà l’encarregada de fer les activitats per a les quals es concedeix la subvenció, en les quals ha de fer constar expressament la col·laboració de la Generalitat. La federació designarà, juntament amb la Direcció General d’Esport, els tècnics especialistes necessaris per a la realització de les jornades teoricopràctiques en els centres escolars que s’establisquen.

Les activitats inclouen una sessió prèvia d’informació al professorat, mitjançant unitats didàctiques, que consten de tres sessions. En la primera, l’alumnat rep formació sobre vida saludable, seguretat viària, l’ús de la bicicleta i el ciclisme com a esport; la segona és una sessió pràctica d’ús i familiarització amb la bicicleta, i la tercera inclou un recorregut per un circuit urbà en què l’alumnat s’enfronta a situacions quotidianes per a dominar la normativa viària i el maneig de la bicicleta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: