El Consell autoritza un conveni amb lAdministració de lEstat per a la prestació mútua de solucions tecnològiques dadministració digital

El Consell ha autoritzat la signatura del conveni entre la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública i els ministeris d’Afers Econòmics i Transformació Digital i d’Hisenda i Funció Pública per a la prestació mútua de solucions bàsiques d’administració digital.

L’objecte d’aquest conveni és establir els termes i les condicions generals per a un aprofitament comú de les solucions tecnològiques bàsiques d’administració digital i les condicions en què facilitarà l’accés als organismes públics i les entitats de dret públic vinculats o dependents, així com a les entitats locals, els òrgans estatutaris i les agrupacions i associacions de municipis.

Mitjançant aquest conveni es persegueix continuar impulsant la prestació de serveis públics per mitjans electrònics a la ciutadania i empreses, facilitant-ne la interoperabilitat, i promoure la coordinació dels projectes d’administració digital, amb l’objectiu d’aconseguir-ne la màxima eficàcia i eficiència i amb la finalitat darrera de satisfer l’interès públic.

Per això, les administracions públiques procuren la construcció d’aplicacions reutilitzables, a fi d’afavorir les actuacions de compartir, reutilitzar i col·laborar, en benefici d’aquesta eficiència millor.

Gràcies a aquest conveni, les parts signants podran utilitzar solucions tecnològiques bàsiques d’administració digital com ara els Sistemes d’Aplicacions i Xarxes per a les Administracions, coneguda com a Xarxa SARA; els sistemes d’identificació i signatura electrònica (Cl@ve, Port@firmes, @firma, AutenticA i TS@); els sistemes per a l’intercanvi d’informació, dades i documents entre administracions, entre els quals hi ha el Sistema d’Interconnexió de Registres (SIR); els sistemes de posada a disposició de notificacions en format electrònic (DEHú i Notific@); i els sistemes d’apoderament i de representació.

Així mateix, forma part d‟aquest conveni l‟ús del Registre de Funcionaris Habilitats de l‟Administració General de l‟Estat (RFH-AGE); el Punt d’accés general electrònic de l’AGE (PAGe); la Carpeta Ciutadana del Sector Públic Estatal (La meva Carpeta Ciutadana); l’Arxiu definitiu d’expedients i documents (Arxiu); els inventaris dinformació administrativa (DIR3 i SIA).

La posada a disposició d’aquestes solucions es podrà realitzar en mode producte o en mode servei, segons determini la Secretaria General d’Administració Digital (SGAD) de l’Estat, a través de la Xarxa SARA, d’acord amb la Norma Tècnica d’Interoperabilitat de requisits de connexió a la xarxa de comunicacions de les administracions públiques espanyoles.

Aquest conveni de col·laboració no comporta obligacions econòmiques per a la Generalitat. Cada part signant cobrirà amb càrrec als seus pressupostos els costos operatius que es generin.

El conveni tindrà una durada de quatre anys, prorrogable per quatre anys addicionals, i resultarà eficaç una vegada inscrit, en el termini de 5 dies hàbils des de la seva formalització, al Registre electrònic estatal d’Òrgans i Instruments de Cooperació del Sector Públic Estatal.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: