El Consell autoritza la contractació del servei i subministrament de transport sanitari urgent i no urgent de la Comunitat Valenciana

El Ple del Consell ha autoritzat la contractació del servei de transport sanitari terrestre urgent i no urgent de la Comunitat Valenciana, el pressupost base de licitació del qual és de 372.798.529,66 euros, IVA inclòs.

En concret, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública licitarà les prestacions del servei de transport sanitari urgent i no urgent, així com el corresponent al trasllat dels equips de personal sanitari, equipament i òrgans requerits per a la realització d’explants i després -plants.

Aquest servei serà realitzat per les ambulàncies amb les característiques tècniques, equipament sanitari i dotació de personal dels vehicles de transport sanitari per carretera establertes a la normativa estatal vigent (Reial Decret 836/2012, de 25 de maig).

En concret, aquesta normativa es refereix tant a les ambulàncies assistencials (de Suport Vital Bàsic o classe B i Suport Vital Avançat o classe C), com a les convencionals (classe A1) i de transport col·lectiu, condicionades per al transport conjunt de malalts trasllat no revista caràcter durgència (classe A2).

Aquesta licitació permetrà l’augment del nombre d’ambulàncies no assistides, així com l’augment de les ambulàncies de Suport Vital Bàsic i l’ampliació dels horaris de sis d’aquestes unitats més. Aquesta ampliació dels horaris també es produirà en altres ambulàncies de Suport Vital Avançat a les 24 hores.

La licitació també inclourà, per part de l’empresa adjudicatària, el subministrament i la posada a disposició de les ambulàncies amb les característiques i la dotació requerida, el manteniment, substitució i reposició dels vehicles.

Així mateix, l’empresa adjudicatària haurà d’implantar els sistemes de geolocalització i de transmissió de veu i dades telemàtiques, els sistemes de registre de la informació clínico-administrativa, el sistema d’informació de coordinació de transport sanitari i els recursos necessaris per a gestió del centre de coordinació de transport sanitari de lempresa.

L’empresa adjudicatària també haurà d’arrendar ambulàncies sense conductor per a determinades unitats de Suport Vital Avançat del Servei d’Emergència Sanitàries (SES) de la Comunitat Valenciana, per a ser utilitzades per personal conductor propi de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Finalment, també se subministraran vehicles destinats al suport logístic i la coordinació per a emergència amb múltiples víctimes.

Els destinataris són els usuaris dels departaments de salut de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, així com la resta del territori nacional, en cas de trasllats de pacients des de/cap a altres comunitats autònomes, així com, excepcionalment, des de/cap a fora del territori nacional.

Làmbit dimplantació de les bases logístiques dels vehicles serà la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: