El Consell aprova un conveni entre l’IVAM i diversos museus europeus per a l’organització i l’exhibició de la mostra de Zanele Muholi

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre l’IVAM i els museus Tate Gallery de Millbank, Gropius Bau de Berlín i Maisson Européenne de la Photographie de París per a l’organització i l’exhibició de la mostra de Zanele Muholi.

L’exposició presenta la trajectòria de Zanele Muholi (Umlazi, Sud-àfrica, 1972), artista i activista visual. És un/una dels/de les més aclamats/aclamades fotògrafs/fotògrafes en actiu. Es defineix com a persona de gènere no-binari i usa els pronoms ells/elles per a referir-se a si mateix/mateixa.

El seu treball en fotografia, vídeo i instal·lació, que tracta temes com la raça, el gènere i la sexualitat, ha sigut exposat per tot el món. En aquesta mostra es presenten al voltant de 260 fotografies i serà la més àmplia de la seua trajectòria artística fins ara.

Aquesta exposició és fruit de la col·laboració entre l’IVAM i la Tate Gallery de Millbank, que és el principal organitzador de la mostra, junt amb dues institucions museístiques més de caràcter internacional, que són el Gropius Bau de Berlín i la Maison Européenne de la Photographie de París.

A través d’aquest conveni, al qu l’IVAM destina 93.745 euros., es possibilita optimitzar recursos econòmics i materials en aspectes com el transport, l’assegurança, la fabricació de caixes o l’emmarcat, entre altres. A més, és una extraordinària oportunitat de posar a la disposició de la ciutadania la mostra més àmplia de la trajectòria artística de Zanele Muholi fins ara.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: