El Consell aprova l’execució d’obres d’emergència per més de 400.000 euros per reparar els danys causats per la DANA

El Ple de el Consell ha aprovat la declaració d’emergència per a l’execució de treballs destinats a pal·liar els danys ocasionats per la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts), que va afectar a diferents municipis de les províncies d’Alacant i de València al setembre de 2019.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destinarà un import total de 423.515 euros per a sufragar les obres de reparació dels danys produïts en infraestructures de regadius en els municipis valencians de Moixent, Ontinyent i Benissoda.

A causa de el temporal de pluges de gran intensitat que va tenir lloc durant els dies 11, 12, 13 i 14 de setembre de 2019, es van produir en aquests tres municipis de la província de València fractures de sèquies principals i secundàries, canonades i altres elements necessaris per al reg i la reparació és necessària per garantir la conducció de l’aigua als camps de cultiu i, per tant, per assegurar la continuïtat de la important activitat econòmica agrària de les zones afectades.

Danys a Vallada

D’altra banda, el Ple de el Consell ha aprovat l’ampliació de la declaració d’emergència, acordada el 7 d’octubre de 2019, per incloure a l’municipi de Vallada en l’execució de treballs destinats a pal·liar els danys ocasionats per la DANA en infraestructures hidràuliques de vuit municipis de la província de València.

La resta de municipis de la província de València que va a executar obres d’emergència de reparació d’infraestructures de regadiu en camins rurals són Agullent, Albaida, Bèlgida, Carrícola, Font de la Figuera, Moixent, Ontinyent i Palomar.

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destinarà un import total de 3,2 milions d’euros per sufragar les obres de reparació dels danys produïts en les infraestructures hidràuliques d’aquests nou municipis de la província de València, que es van veure perjudicats per causa d’aquest temporal de pluges de gran intensitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: