El Consell aprova dos convenis amb els Col·legis Oficials de Farmacèutics per 47,3 milions d’euros per a tractaments ortoprotèsics i farmacològics

El Ple del Consell ha aprovat dos convenis de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i els Col·legis de Farmacèutics d’Alacant, Castelló i València per establir les condicions de dispensació, facturació i pagament de les aportacions per tractaments ortoprotèsics i farmacològics. La quantia total dels acords és de 47.287.370 euros.

Es tracta de dos ajuts que la Generalitat concedeix des del 2016 i que cada any s’han anat renovant. Durant aquest exercici 2022, es destina un import de 5.838.700 euros per atendre els tractaments tant ortoprotèsics com a farmacològics de persones amb diversitat funcional.

A més, per a tractaments farmacològics, es destinaran 41.448.670 euros més distribuïts entre pensionistes (25.114.550 euros); menors (4.709.000 euros); persones en situació de desocupació (11.614.880 euros) i famílies monoparentals (10.240 euros).

Aquestes ajudes busquen compensar les despeses derivades dels tractaments mèdics prescrits pel personal sanitari, perquè les persones beneficiàries no hagin de pagar els productes ortoprotèsics i els medicaments adquirits als establiments d’ortopèdia ia les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana.

Les persones beneficiàries són identificades d’ofici per la Conselleria i queden exemptes del pagament dels fàrmacs i dels productes ortoprotèsics, sense fer cap tràmit (excepte en el cas del col·lectiu de famílies monoparentals, que sí que ha de sol·licitar l’ajuda).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: