El Consell aprova el programa Bo Viatge Comunitat Valenciana 2023 per incentivar la demanda turística interna en temporada baixa

El Consell, reunit en sessió plenària, ha aprovat el decret pel qual s’aproven les bases reguladores i el procediment de concessió directa de les ajudes del Programa Bo Viatge Comunitat Valenciana 2023 per incentivar la demanda de serveis turístics interns en períodes d’estacionalitat, i a què es destinarà un total de 15 milions d’euros, la mateixa quantitat assignada al Programa de 2022.

El Bono Viaje consisteix en incentius a persones residents a la Comunitat Valenciana per viatjar dins de la pròpia comunitat fora de temporada alta. En concret, per als períodes compresos, d’una banda, del 16 de gener al 31 de maig del 2023 i, de l’altra, del 18 de setembre al 22 de desembre del 2023.

Un dels objectius que persegueix aquesta nova edició del Programa Bono Viaje, la tercera, és perllongar l’activitat turística tot l’any a la nostra destinació, i la conseqüent recuperació de l’ocupació. Es busca així, assentar el procés de recuperació emprès pel sector, després de les conseqüències econòmiques i socials negatives generades per la guerra d’Ucraïna, especialment pel que fa a la incertesa i pèrdua de poder adquisitiu per la inflació.

En aquest decret es recullen els requisits i l’adhesió dels allotjaments i agències de viatge participants al programa, així com els criteris d’inscripció i sol·licitud de l’ajut per part de les persones interessades.

Cal assenyalar que el Programa Bo Viatge Comunitat Valenciana 2023 començarà a les 10 hores del proper 20 de desembre del 2022 i estarà vigent, de forma ininterrompuda, fins a les 10 hores del 30 de novembre del 2023. L’entrada en vigor d’aquest nou programa deixa sense efecte la llista despera del programa anterior, referent al 2022, així com qualsevol inscripció que es realitzi fora del període anteriorment assenyalat.

Novetats Bono Viatge 2023

Pel que fa a les novetats de la nova edició, cal assenyalar que la intensitat de l’ajuda serà del 60% del cost dels serveis turístics contractats, sense distinció d’estada curta o llarga, però sí amb una estada mínima de dues nits consecutives a el mateix allotjament turístic, i fins a un màxim de 600 euros per ajut concedit.

A més de l’allotjament, les persones beneficiàries del Bo Viatge podran afegir a la seva reserva altres serveis que també comptaran amb la bonificació, com ara la manutenció (màxim mitja pensió), tractaments de salut i benestar; activitats esportives; excursions i activitats d´animació, i aparcament.

Es podran beneficiar d’aquestes ajudes, les persones físiques que, com a majors d’edat, estiguin empadronades en un municipi de la Comunitat Valenciana i s’inscriguin al programa. Així mateix, les persones beneficiàries hauran d’estar al corrent de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social.

Cal recordar que cada persona física únicament podrà ser beneficiària d’una ajuda dins del període de vigència del programa, i un cop assignat el codi promocional del Bo Viatge, tindrà 10 hàbils per formalitzar la reserva en qualsevol dels establiments turístics adherits al programa.

Les sol·licituds s’hauran de realitzar únicament a través del tràmit telemàtic a la plataforma de tramitació electrònica de la Generalitat i comptarà de nou amb dos passos a seguir: sol·licitud de cita prèvia, que s’iniciarà el proper 20 de desembre, i el tràmit d’inscripció a l’hora i el dia indicats, que requerirà de certificat i signatura electrònica.

A més, a la pàgina web del Programa Bo Viatge Comunitat Valenciana 2023 (https://bonoviajecv23.gva.es) estarà disponible la informació sobre aquests ajuts i s’habilitarà un accés a la seu electrònica per a la sol·licitud d’inscripció.

Pel que fa a les empreses i entitats que vulguin adherir-se al programa, ho podran fer les agències de viatges, així com els establiments d’allotjaments turístics inscrits al Registre de Turisme Comunitat Valenciana, com hotels, blocs i conjunts d’apartaments turístics, càmpings, cases rurals, albergs i empreses gestores dhabitatges dús turístic.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: