El Consell aprova el decret que harmonitza la normativa autonòmica sobre acolliment familiar especialitzat amb la Llei estatal d’infància

El Ple del Consell ha aprovat el decret que modifica els decrets anteriors sobre la regulació de l’acolliment familiar i la regulació i la coordinació dels òrgans de l’Administració de la Generalitat, de participació infantil i adolescent i de protecció de la infància i l’adolescència, per a harmonitzar la normativa autonòmica amb la Llei orgànica de protecció integral a la infància i l’adolescència enfront de la violència (LOPIVI), aprovada per les Corts Generals.

Així, es modifiquen els requisits de qualificació, formació específica i experiència necessària per a la realització d’acolliments familiars de caràcter especialitzat per a adaptar-los a la normativa estatal.

Entre les modificacions que inclou el decret, s’estableix que les famílies acollidores especialitzades hauran de comptar, a més dels requisits comuns exigibles per a la formalització de qualsevol acolliment familiar, amb la qualificació en l’àmbit sanitari, sociocomunitari i socioeducatiu, i els informes tècnics favorables.

També hauran de tindre un mínim de 100 hores de formació específica, pertinent i adequada al perfil de les xiquetes, xiquets i adolescents, rebuda en els cinc anys immediatament anteriors al de la valoració de la seua aptitud.

Una vegada obtinguda l’aptitud per a la formalització d’acolliments especialitzats, les famílies acollidores hauran de participar en un curs obligatori de formació específica i complementària orientat a l’atenció de xiquetes, xiquets i adolescents amb necessitats especials, impartit per l’entitat pública.

Regulació dels òrgans

El decret aprovat pel Consell també modifica el decret de la regulació i la coordinació dels òrgans de l’Administració de la Generalitat, de participació infantil i adolescent i de protecció de la infància i l’adolescència.

La modificació introduïda se circumscriu a la regulació dels dos òrgans col·legiats decisors en matèria de protecció de la infància i l’adolescència: la Comissió de Protecció de la Infància i l’Adolescència i la Comissió d’Adopció i Alternatives Familiars.

L’objectiu d’aquestes modificacions és harmonitzar la regulació de les competències dels dos òrgans col·legiats, delimitant les funcions concretes que s’atribueixen a cadascun i especificant que la competència per a constituir i reconéixer el caràcter especialitzat dels acolliments familiars permanents, amb dedicació exclusiva, o sense, correspon a la Comissió d’Adopció i Alternatives Familiars.

Així mateix, el decret aprovat pel Consell modifica també la composició de la Comissió d’Adopció i Alternatives Familiars, i estableix que les persones vocals que formen part d’aquesta comissió hauran de tindre competències en matèria de protecció de la infància i l’adolescència.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: