El certamen fotogràfic Imaginària arranca avui amb 36 propostes expositives

L’edició número 20 de l’Imàginaria Photography Festival arranca aquest dijous amb una proposta que inclou 36 exposicions i vuit activitats que es desenvoluparan entre el 12 de maig i el 18 de juny a la ciutat de Castelló i altres dotze poblacions com són Almenara, Benicàssim, Borriana, Morella, Onda, Sant Mateu, Sogorb, Vilafranca, Vila-real, Vistabella del Maestrat, Viver i Sagunt.

El certamen d’enguany recupera la normalitat després de dos anys de pandèmia i aferma el seu caràcter nacional i internacional amb una proposta generalista que destaca per la seua versatilitat, amb treballs de fotoperiodisme, investigació, experimentals o conceptuals. En aquesta primera jornada s’obriran al públic les 20 exposicions que es podran visitar a la ciutat de Castelló, mentre que les programades a la resta de seus s’aniran inaugurant progressivament.

El festival fotogràfic serà un aparador per a obres com Renascence, de la madrilenya Rocío Bueno; Antes del glamour de Marta Areces; Ansia de David Arribas; 144 d’Andrea González; Kitsune, de Cristina López-Dóriga; Desde el silencio, de Raúl Hidalgo; Tigancă Vrăjitoare, de Silvia Prió; Alumbramiento. Art rupestre experimental, de Javier Piñana; La frontera sud, a l’ombra del nord, de Martí Albesa; Solera, de Marta González de la Peña, Postals des de la Marjal. Una mirada a l’àlbum familiar; Mater, de l’argentina Ana Álvarez Errecalde; Historias de una pandemia, de Nuria Prieto; Entre puntos de luz, trazando una constelación, de Chema Alvargonzález; Constelación Castelló-Berlín, exposició col·lectiva; Sombras, de Joaquín Luna; Mythology 2.0, exposició col·lectiva de l’alumnat del mòdul de fotografia de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló; Especulacions, de Sandra López; Embargo, de Salomé Medina i Cuando el paisaje estremece, d’Antonio Alcaraz.

El programa de les exposicions es completarà amb Nuestras miradas, del Grup Fotogràfic d’Almenara; Nomadic sight, de Rem Bo; Una segunda vida, de Jorge Conde; Viuda se escribe con r, de Mercedes Candela; Onda, racons per a gaudir, una mostra col·lectiva del grup fotogràfic L’art de la llum; Fotografies, del grup fotogràfic Arse; Fotografia, de José Miguel de Miguel; Flors de marge, de Vicent Rovira; Concurs Nacional de Fotografia Sarthou Carreres, col·lectiva; Lecturas entre líneas, de Mar Juan; The Saxons of Transylvania, de Pascual i Vicent; El lenguaje científico de la belleza, de María José Rodes; De vuelta en la calle, del grup Tri x Pan; Pasos, de l’Agrupació Fotogràfica de Segorbe; Venecia eterna de David Piqueras i El Chupinazo, San Fermín, de José Llop.

La proposta d’Imaginària 2022 també inclou nombroses activitats com les visites guiades a les diferents exposicions amb els autors i autores que exposen a la ciutat de Castelló. La primera es realitzarà, precisament, el pròxim dissabte 14 de maig. S’iniciarà a les 11 hores al Menador espai cultural i recorrerà les diferents propostes expositives, mentre que la segona visita guiada tindrà lloc el dia 18 de juny. També tindran lloc una sessió de Photobook Club Castelló, un espai de diàleg on compartir, descobrir i gaudir de la fotografia, amb Eduardo Nave, el divendres 20 de maig; les conferències «Pensar la imatge», el dissabte 21 de maig, el taller de producció de projectes documentals amb Vórtice Photo, el divendres 27 i el dissabte 28; la masterclass de Jordi Claramonte el dissabte 4 de juny, i la cloenda del certamen Imaginària el dia 18 de juny al Museu de Belles Arts de Castelló.

El Festival Imaginària va iniciar la seua marxa en 2003 i està promogut per la Universitat Jaume I, a través del Servei d’Activitats Socioculturals del Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals. Imaginària compta amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Castelló, i amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, la Fundació Dávalos-Fletcher i l’Institut Valencià de Cultura, a través del Museu de Belles Arts de Castelló, entre altres entitats.

Més informació: https://www.imaginaria.uji.es/

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: