La startup de l’aeroport de Castelló Arkadia Space aconsegueix participar en un projecte europeu sobre tecnologies verdes per al transport espacial

L”startup’ Arkadia Space, que desenvolupa la seva activitat a l’aeroport de Castelló, ha aconseguit sumar-se a un projecte europeu dirigit a la investigació de tecnologies verdes aplicades al llançament i transport espacial.

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha manifestat la satisfacció amb l’èxit d’empresa, “ja que encaixa amb l’objectiu estratègic de l’aeroport de Castelló d’acollir projectes vinculats al talent, la innovació i la sostenibilitat, a més de contribuir a la dinamització i desenvolupament dels sectors aeronàutic i aeroespacial de la Comunitat Valenciana”.

En concret, Arkadia Space s’ha integrat en un consorci industrial liderat per la companyia ArianeGroup, responsable del disseny i la construcció de la família de coets europeus Ariane. El projecte s?emmarca en la iniciativa ‘Noves solucions per al transport espacial a Europa’, promoguda per l’Agència Espacial Europea amb l’objectiu de definir el futur del transport espacial a Europa, en col·laboració directa amb la indústria.

“Que una gran companyia de l´envergadura d´ArianeGroup hagi apostat per nosaltres demostra les nostres capacitats i destaca la necessitat d´empreses com la nostra per desenvolupar tecnologies de propulsió verda a Europa”, ha assegurat Francho García, CEO i Cofundador d´Arkadia Space.

L’objectiu del projecte concedit al consorci és la identificació i selecció de conceptes per a llançadors i vehicles dedicats al transport espacial, amb un èmfasi especial en la sostenibilitat. Arkadia Space liderarà els estudis comparatius per a la selecció de sistemes de propulsió de vehicles orbitals basats en combustibles verds.

Arkadia Space és una empresa dedicada al desenvolupament i comercialització de sistemes de propulsió química basats en combustibles verds, amb l’objectiu de dotar de mobilitat a l’espai satèl·lits i altres vehicles orbitals.

La companyia té la seu a l’aeroport de Castelló, on està posant a punt un centre d’assajos per al desenvolupament i la validació de petits motors per al sector aeroespacial, basats en la utilització de combustibles verds.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: