Educació i l’Ajuntament de Canet lo Roig es coordinen per a realitzar amb èxit el pla Edificant

El director general d’Infraestructures Escolars, Víctor García, s’ha reunit aquest dimarts amb l’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, per a tractar de primera mà l’evolució de la col·laboració conjunta entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i el consistori de Canet lo Roig pel que fa a l’aplicació del pla Edificant en la localitat.

El pla Edificant té com a objectiu millorar les infraestructures escolars de les poblacions valencianes. Mitjançant aquest pla, Educació de la Generalitat aporta els fons econòmics necessaris per a la millora, ampliació i construcció de centres educatius i els ajuntaments realitzen les tramitacions de les obres a realitzar.

En el cas de Canet lo Roig, la Conselleria va adjudicar 1,5 milions d’euros mitjançant Edificant per tal que l’ajuntament realitze la tramitació per a construir un nou aulari d’1 Unitat d’Educació Infantil, 3 Unitats d’Educació Primària, Cuina, Menjador i Gimnàs.

Ambdues parts van abordar la qüestió de l’actual ubicació de l’alumnat i el professorat en espais dependents de l’ajuntament, fins que estiguen instal·lades les aules prefabricades que acullen a la comunitat educativa. Segons Víctor García, “aquestes aules estaran instal·lades màxim a Nadal i estaran en funcionament fins que l’ajuntament construïsca el nou centre educatiu». «És clau la bona coordinació per dur endavant Edificant, ja que l’objectiu comú és que l’alumnat de Canet lo Roig tinga una nova escola. Per tant ara treballem conjuntament perquè tinguen mòduls provisionals ben prompte, però sobretot perquè tiguen l’escola que es mereixen, i per això estem a la disposició del poble de Canet lo Roig per a aclarir qualsevol dubte sobre els processos a seguir i per estar al seu costat en qualsevol necessitat que hi haja per a fer d’aquest projecte una realitat”, ha explicat.

Després de la reunió amb García, Pallarés va destacar la predisposició per part del director general a solucionar el problema,”la trobada ha discorregut en un ambient de bona sintonia, que constata l’interés del director general per solucionar com més aviat l’assumpte”, ha indicat l’alcaldessa.

“Hem deixat arrere la falta de comunicació i coordinació i les dues parts hem adquirit el compromís d’esmenar els errors que s’hagen pogut cometre i iniciar una etapa de col·laboració per a crear sinergies que possibiliten arribar a bon port; de fet, i per damunt de colors polítics, ens uneix el mateix objectiu, que és el de poder dotar als escolars de Canet d’unes instal·lacions educatives dignes i adequades”, ha afegit..

Este martes el director general d’Infraestructures escolars es reuneix amb representants de l’Ampa i de l’equip directiu del centre educatiu de Canet lo Roig perquè la comunitat educativa siga partícip i conega de primera mà tots els passos que s’estan donant: “És molt important tindre una bona comunicació perquè entre totes i tots fem un bon equip», ha conclòs Víctor García.

 

 

 

 

Informació i Foot: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: