Educació i el Palau de la Música de València signen un conveni per a afavorir la formació de l’alumnat dels conservatoris de música i dansa

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i el Palau de la Música han signat un conveni de col·laboració per a generar audiències i dinamitzar experiències interpretatives i de gestió per a l’alumnat dels conservatoris professionals i superiors de música i dansa del territori valencià.

L’acord estarà vigent fins al 31 d’agost de 2021, amb opcions a ser prorrogable, i ha estat signat en un acte celebrat al Palau de la Música de València al qual han assistit la directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez, i la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Congressos i Orquestra de València, Glòria Tello. També hi ha assistit el director del Palau de la Música, Vicent Ros.

Aquesta col·laboració és pionera en aquest àmbit i pretén donar resposta a les necessitats de l’alumnat perquè puga avançar cap a una formació integral amb accions i iniciatives formatives que milloren els processos d’ensenyament-aprenentatge, així com de gestió per a la seua qualificació professional.

La signatura d’aquest acord de col·laboració preveu la realització d’un cicle de joves intèrprets al Palau de la Música de València per a dinamitzar les experiències interpretatives. Aquesta iniciativa estarà adreçada a l’alumnat dels dos últims cursos d’ensenyaments professionals de música i dansa i a l’alumnat d’ensenyaments superiors. Una comissió amb representants tant de l’Administració com del Palau serà l’encarregada de la selecció de l’alumnat que hi participarà.

A més també es busca col·laborar en la consecució dels objectius del Pla estratègic cultural valencià 2016-2020 Fes Cultura, com són generar audiències i usuaris exigents, crítics i actius entre l’alumnat d’ensenyaments artístics, i proporcionar a l’alumnat la formació complementària necessària perquè adquirisca competències professionals bàsiques dels diferents sectors relacionats amb la interpretació, com ara la gestió, la comunicació o el màrqueting.

En aquest sentit, se seleccionaran un total de 20 alumnes en quatre períodes, que estaran una setmana treballant amb l’Oficina Tècnica de l’Orquestra de València, immersos en l’experiència de la preparació d’un concert simfònic. Cada alumne estarà amb un formador diferent cada dia, perquè la seua experiència formativa siga completa.

Marina Sánchez ha afirmat que “la col·laboració entre les dues institucions busca que la inserció laboral de l’alumnat dels nostres conservatoris vinga donada per l’adquisició de competències professionals en consonància amb les demandes i necessitats dels sectors productius”.

“Amb iniciatives com les plantejades en el marc d’aquest acord s’obri una nova via per a estrényer els vincles del món cultural i educatiu, per a unir esforços i aproximar l’alumnat al món laboral durant el seu període de formació”, ha afegit.

Per la seua banda, Glòria Tello ha destacat que “estem apostant, des de l’inici de la legislatura, per l’obertura i la transversalitat amb tot tipus d’institucions i associacions, perquè el Palau siga l’espai musical de referència de la ciutat”.

Tello ha recordat que en aquest àmbit d’actuació, “vam posar en marxa el cicle Joves Intèrprets amb actuacions puntuals amb els conservatoris, però enteníem que aquests acords havien d’estar recollits en un conveni marc amb la Conselleria d’Educació i hui donem un important pas endavant”.

Aquest conveni potencia la participació de tots els conservatoris professionals i superiors de música i dansa del territori valencià, tant els centres docents de titularitat de la Generalitat com els de titularitat municipal. Seran, potencialment, 22 conservatoris de la xarxa de la Generalitat Valenciana i 32 de titularitat municipal.

 

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: