Economia inicia un cicle formatiu en Economia Sostenible i Responsabilitat Social de l’empresa que es farà a diverses ciutats

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) han iniciat un “Cicle Formatiu en Economia Sostenible i Responsabilitat Social de l’Empresa Valenciana”, amb l’objectiu de difondre al llarg de tota la Comunitat Valenciana aquestes bones pràctiques necessàries per a la implantació de leconomia sostenible.

Aquest cicle formatiu, que es realitza gràcies al conveni entre ambdós organismes, s’adreça a entitats locals, organitzacions i sector empresarial valencià, pactes per a l’ocupació, personal de sindicats i universitats.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, que ha intervingut a través de videoconferència, ha destacat que “és indispensable per a les entitats locals i les pimes la formació en responsabilitat social, economia del bé comú, economia sostenible i Objectius de Desenvolupament Sostenible associats, així com conèixer bones pràctiques que serveixin d’exemple des de l’àmbit municipal a tota la ciutadania per avançar en la transformació del nostre model de desenvolupament per un altre basat en la sostenibilitat social i ambiental”.

De moment s’han programat quatre sessions, a Onda, Sant Vicent del Raspeig, Sagunt i Alzira, ciutats intermèdies que no són capitals de província, però sí molt importants a l’àmbit comarcal, perquè l’esperit d’aquest cicle formatiu també és fomentar la vertebració del territori a través de tots els municipis.

En aquest sentit, Climent ha explicat que “aquest cicle formatiu és una immillorable oportunitat per a la creació dʻestratègies, projectes i xarxes amb un objectiu comú de donar suport alʻeconomia sostenible i la responsabilitat social a lʻempresa valenciana des dels municipis”.

Cicle Formatiu sobre Economia Sostenible

El cicle formatiu proporcionarà un suport informatiu i capacitats per a la implantació de l’economia sostenible a la nostra realitat i, aprendre a elaborar una Memòria de Sostenibilitat que permeti mesurar, supervisar i gestionar el rendiment de les empreses i el seu impacte en la societat al triple vessant social, econòmica i mediambiental, i possibilitarà el mesurament de l’èxit ètic de l’organització i la seva contribució al bé comú, amb una preferència especial en el Balanç del Bé Comú.

La formació es desenvolupa de manera presencial i en línia. La primera jornada serà el 26 de maig al municipi d’Onda, amb el títol “Per què cal desenvolupar la sostenibilitat a la pime valenciana, mitjançant eines de responsabilitat social i reporting no financer?”

La segona jornada serà el 9 de juny al municipi de Sant Vicent del Raspeig, amb el títol “Legislació i metodologies rellevants en l’aplicació de la sostenibilitat a empreses”.

La tercera jornada serà el 23 de juny al municipi de Sagunt, amb el títol “El paper dels agents socials en la sostenibilitat de les pimes”.

I la quarta jornada serà el 15 de setembre al municipi d’Alzira, amb el títol “Bones pràctiques en la implantació de la sostenibilitat i responsabilitat social a la pime valenciana. El paper de les finances”.

La inscripció a les Jornades del cicle formatiu es realitzarà a través del següent enllaç, que distingirà les inscripcions a cada esdeveniment: consultar aquí

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: