Dol oficial per la mort de Tomàs Llorens, Fill Predilecte d’Almassora

L’Ajuntament d’Almassora ha decretat dos dies de dol oficial per la mort de Tomàs Llorens Serra, Fill Predilecte de la ciutat des d’el mes d’octubre passat. L’alcaldessa, Merche Galí, ha traslladat les condolences a la família i ha ordenat arriar les banderes en senyal de dol “per qui ha sigut i continuarà sent un referent de la intel·lectualitat de la nostra terra”.

Llorens Serra, nascut a Almassora en 1936, va obtindre la màxima distinció de la localitat el 23 d’octubre de 2020 després del nomenament per unanimitat del ple. Als seus 84 anys, el crític d’art va protagonitzar un dels moments més emocionants en el saló de plens en octubre en recordar a la seua extensa família i els seus vincles amb una ciutat que va veure la seua despertar en la intel·lectualitat des de la infància.

L’alcaldessa d’Almassora ha destacat el seu “compromís amb l’art quan l’art a Espanya se situava a la cua d’Europa i en un temps en què no era fàcil defensar els valors de la cultura com l’entenem ara”. “El senyor Llorens va patir els dies de presó franquista i la repressió d’un país endarrerit en molts àmbits, com no, també en el cultural”, ha recordat l’alcaldessa.

Malgrat la repressió franquista, que li va portar a la presó, Tomàs Llorens va mantindre la fermesa de la seua aposta pel coneixement que li va portar a les més altes esferes de la cultura durant la seua etapa al capdavant de l’IVAM, el Reina Sofia i el Museu Thyssen-Bornemisza, del qual va ser director honorífic vitalici. En el seu currículum també figuren la Medalla d’Or al Mèrit en Belles arts, és Fill Predilecte de València i Doctor Honoris causa per la Universitat d’Alacant, entre molts altres.

Llicenciat en Dret per la Universidad de Madrid i en Filosofia i Lletres per la Universitat de València, Llorens Serra va publicar prop de 400 articles i catàlegs, a més de ser membre electe de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando i dels patronats del Centre Gallec d’Art Contemporáno i de la Fundació Federico García Lorca.

“En nom de la corporació municipal enviament una abraçada afectuosa a tota la seua família i amics per qui continuarà sent el millor ambaixador de la nostra terra gràcies a l’extens llegat cultural que deixa i, sobretot, al record d’un treballador incansable, d’una bona persona”.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: