Del 9 al 10 de novembre se celebrarà la VI Jornada Nacional sobre Estudis Universitaris i el II Taller d’Innovació Educativa a l’UJI

Informació i Foto: http://www.uji.es

La Universitat Jaume I organitza, els dies 9 i 10 de novembre de 2017, la «VI Jornada Nacional sobre Estudis Universitaris i el II Taller d’Innovació Educativa», donant continuïtat a anteriors edicions d’aquesta jornada. L’objectiu de la mateixa és constituir un espai de debat i discussió davant dels continus reptes de millora dels ensenyaments universitaris, facilitant la formació dels agents implicats en la consolidació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES).

L’Espai Europeu d’Educació Superior té com a pilar fonamental la implicació activa dels estudiants en el seu procés de formació. Per això, cal que a les universitats s’aposti decididament per facilitar el desenvolupament de competències transversals amb les competències específiques de les matèries d’estudi. La coherència entre les competències a desenvolupar, les activitats a realitzar, els resultats a obtenir i l’avaluació dels mateixos han de constituir l’eix vertebrador del programa docent de les assignatures, complementàriament als continguts.

En particular l’avaluació de competències transversals constitueix un repte important en un entorn en què, habitualment, cada assignatura s’avalua de forma independent. La relació amb l’ensenyament secundari és un dels punts als quals es vol donar rellevància dins de la Jornada fomentant el treball conjunt d’equips docents universitaris i de secundària, especialment a través del Taller d’Innovació Educativa. Per tot això, el tema central de la sisena edició de les JNEU és la formació en competències i l’avaluació de les mateixes.

La Jornada comptarà amb aportacions de conferenciants i ponents de taules rodones que oferiran diferents visions dels aspectes més rellevants relacionats amb el complex tractament de les competències en els seus estudis universitaris. A més, tots els participants i equips docents podran compartir les seves experiències a través de comunicacions orals o pòsters en les diferents temàtiques incloses en el programa.

La VI Jornada Nacional sobre Estudis Universitaris i el II Taller d’Innovació Educativa es promou pel Vicerectorat d’Estudis i el Vicerectorat d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa, i compta amb el suport dels quatre centres de la Universitat Jaume I: Facultat de Ciències humanes i Socials, Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i Facultat de Ciències de la Salut. Col·laboren en la seva organització la Unitat de Suport Educatiu i l’Oficina d’Estudis.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: