Cultura ofereix a l’Arniches un musical amb dos premis MAX i una sessió en femení d’Abril en Dansa

Cultura reprén l’activitat escènica al Teatre Arniches després de l’aturada de Setmana Santa amb teatre i dansa.

 

El divendres 22 d’abril a les 20.30 hores la companyia aragonesa Nueve de Nueve presenta ‘Con lo bien que estábamos (Ferretería Esteban)’. El dissabte 23 d’abril, també a les 20.30 hores, i amb el segell del festival Abril en Dansa, l’Arniches rep la companyia de Jacob Gómez, amb l’espectacle ‘Meohadim’. La delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha apuntat: “No sols tornem al teatre després del recés de Setmana Santa, sinó que hi tornem fent un nou pas cap a la normalitat. Serà bonic retrobar-nos també amb els somriures del públic”.

 

‘Con lo bien que estábamos (Ferretería Esteban)’ és un melodrama musical amb humor i vetes d’intriga i misteri en què un feliç matrimoni de ferreters aragonesos decideix anar un dia al teatre i ja res torna a ser el que era. La música posseeix a Esteban i els llança als dos a un volcà d’emocions en el qual caldrà triar entre mantindre’s a la zona de confort o perseguir els somnis, amb el que això pot provocar de manera col·lateral.

 

Des que es va estrenar, ‘Con lo bien que estábamos (Ferretería Esteban)’ ha comptat amb el suport del públic, de la crítica i de la professió. L’espectacle compta amb la direcció de José Troncoso i està protagonitzat per Carmen Barrantes i Jorge Usón, que ha estat nominat al millor actor en els Premis de la Unió d’Actors. A més, va obtindre els premis MAX 2021 a la millor labor de producció i a la millor composició musical de Mariano Marín.

 

Abril en Dansa

 

La primera de les dues parades que realitzarà el festival Abril en Dansa al Teatre Arniches serà el dissabte 23 de la mà del coreògraf valencià Jacob Gómez, que presenta ‘Meohadim’.

 

Blanca Tolsá, Helena Hernáez, Julia Sanz, Lara Misó i Berta Martí són les intèrprets d’aquesta peça creada per la necessitat del coreògraf de parlar de la pròpia experiència amb les seues cinc germanes. Gómez reflexiona, a través de la música, el moviment i les veus, sobre diferents maneres d’entendre la vida des d’un mateix punt de partida, una mateixa família.

 

‘Meohadim’ va rebre en 2019 el Premi del Públic en la gala de finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona. Entre les nombroses parades que ja ha realitzat aquesta producció, cal destacar-ne el salt al panorama internacional després de ser seleccionada pel Festival de Dansa de Bozen en 2021 per a formar part de la seua programació.

 

Entrades a la venda

 

‘Con lo bien que estábamos (Ferretería Esteban)’:

 

consultar ací

 

‘Meohadim’

 

consultar ací

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: