Emergències subvenciona amb 340.000 euros les despeses d’equipament de les agrupacions i les associacions de voluntariat de Protecció Civil

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) destina 340.000 euros per a la millora dels recursos de les agrupacions i les associacions de voluntariat de protecció civil de la Comunitat Valenciana. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica aquest dimecres la resolució amb la convocatòria de dues línies de subvencions que preveuen, d’una banda, un import de 300.000 euros per a l’adquisició de material i equipament i, de l’altra, 40.000 euros perquè les agrupacions subscriguin pòlisses dassegurances per al personal voluntari.

La quantia màxima de cada subvenció que es concedeixi serà de 5.500 euros per a lequipament de les associacions i agrupacions i de 600 euros per a les pòlisses dassegurances del personal voluntari de Protecció Civil.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha destacat “la importància d´aquestes ajudes ja que serveixen per millorar els mitjans d´un personal que, malgrat ser voluntari, juga un paper fonamental en la resposta a les emergències”. El també director de l’AVSRE ha assenyalat que aquestes subvencions també faciliten als ajuntaments la subscripció de pòlisses d’assegurança per al personal de les seves agrupacions de protecció civil ja que l’objectiu “és que totes les persones que participin en una emergència ho facin amb les màximes garanties i cobertures davant de qualsevol eventualitat”.

Ángel ha assegurat que “el Govern del Botànic està plenament agraït a la tasca que, durant tota la seva història però molt especialment en els darrers anys, han desplegat les 160 agrupacions i associacions de protecció civil de la Comunitat Valenciana” i per això el compromís de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública és seguir “recolzant-les pressupostàriament perquè cada vegada puguin fer la seva feina amb els millors mitjans i de la manera més segura possible”.

Les ajudes van destinades als ajuntaments que disposin d’agrupació de voluntariat de protecció civil ia les associacions o entitats col·laboradores en aquest àmbit que estiguin inscrites al Registre dels Serveis de Voluntariat de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana. El termini de presentació és dun mes a partir daquest dijous 21 dabril.

La Comunitat Valenciana compta amb 160 agrupacions i associacions, inscrites al Registre dels Serveis de Voluntariat de Protecció Civil, que podran accedir a una o les dues línies d’ajudes. D’aquestes, 130 són Agrupacions Locals de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil (ALVPC), amb dependència orgànica de les corporacions locals; i 30 són associacions. La província que té més agrupacions i associacions és València, amb 89, seguida d’Alacant amb 60 i Castelló amb 11.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: