Comunicat de Crue Universitats Espanyoles, COSCE i Facme davant la invasió russa d’Ucraïna

Crue Universidades Españolas, juntament amb la COSCE i Facme, se suma al necessari suport a la població d’Ucraïna ia la seva comunitat científica en aquesta dramàtica i injustificada situació provocada per la invasió de Rússia dels seus territoris.

Aquestes institucions consideren l’agressió russa com un atac als valors de la llibertat i la democràcia, fonaments de la llibertat a la investigació i de les oportunitats de cooperació acadèmica internacional.

Amb aquest comunicat, proposen al Govern d’Espanya consolidar i protegir la relació amb la comunitat científica ucraïnesa, així com la promoció de projectes de recerca bilaterals i els que impliquen el desenvolupament i l’explotació d’infraestructures científiques. A més, suggereixen oferir programes d’acollida a investigadors i investigadors ucraïnesos que es vegin forçats a abandonar el país.

Crue, COSCE i Facme recomanen que si existís cooperació científica espanyola amb institucions estatals de Rússia es congelin amb efecte immediat fins a nou avís. Assenyalen que són conscients que molts projectes científics es veuran afectats per aquesta recomanació. Tot i això, volen mostrar la seva solidaritat amb els científics russos que expressen la seva consternació davant la invasió d’Ucraïna.

Finalment, les entitats científiques signants volen ressaltar que la ciència té un paper rellevant en la construcció de pau.

Confederació de Societats Científiques d’Espanya (COSCE)

Federació d’Associacions Científic Mèdiques Espanyoles (Facme)

Crue Universitats Espanyoles

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: