Compromís no renuncia a un millor servei de rodalies, desconfia dels PGE i promourà iniciatives a les Corts Valencianes i a Madrid

Representants de la coalició Compromís han presentat este matí les iniciatives parlamentàries registrades a Madrid i València, per tal de reivindicar un millor servei de rodalia a les nostres comarques i al nucli de València especialment, on s’ha fet més evident la marginació, precarització i desmantellament que pateix la xarxa. El senador Carles Mulet, ha explicat que demà dimarts a la vesprada formularà al Senat una pregunta oral a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per saber què està passant a les rodalies valencianes. L’endemà, dimecres 20, es debatrà una extensa moció que fa un repàs a la situació actual línia per línia, en la que es reclamaran millores i la transferència del servei a la Generalitat Valenciana, com a via per tal de millorar la qualitat, organització i puntualitat.

“El principal partit del Govern, no pot ocultar la realitat que s’amaga darrere de les xifres d’execució dels pressupostos i és el ridícul compliment real. No poden vendre’ns en una nota de premsa que som un territori privilegiat quan hi ha un evident dèficit en aquesta secció dels Pressupostos Generals de l’Estat i només rebem 171 milions dels 1.165 que lluïa el pressupost. Mentre a Madrid, per exemple, els compromisos s’executen amb diligència, les inversions son fictícies i paper mullat al País Valencià, governe qui governe”, recorda Mulet.

El Govern ha demostrat que ni reforçant-les amb Juan Carlos Fulgencio al front de les rodalies s’aconsegueix revertir la situació. La diputada Belén Bachero assegura que “tot passa per una actualització de les infraestructures, és a dir inversions en mitjans materials i humans i això vol dir formar a nous maquinistes, apostar per nous usuaris que ajuden a recuperar la mala imatge que arrosseguen al llarg d’anys, recuperar estacions sense servei en l’actualitat i crear noves línies com les que estem plantejant, ja que els valencians tenim el penós rècord de concentrar les zones més poblades d’Europa sense accés al tren i això no és casual i ho volem revertir, com siga, per sostenibilitat i per la competitivitat del territori”.

Els PGE per 2022 no arriben al 10% en la previsió d’inversions del pes poblacional valencià i es queden en el 9,3%. “Una nova estafa després d’anys d’endarrerir l’aprovació d’un nou sistema d’un govern que ha perdut la seua credibilitat, ja que fins a l’estiu només s’havien invertit el 16,2% dels diners previstos per als valencians i valencianes”, han afegit. Per a Bachero “no podem seguir amb aquest caos i necessitem inversions i una millor gestió, freqüències i ampliar serveis cap al nord i pel sud. Estem convençuts que ho podríem fer millor”.

La diputada ha anunciat el registre, hui mateix, a les Corts Valencianes d’una Proposició No de Llei en la mateixa línia d’exigir inversions que posen fi al caos existent en les rodalies valencianes i el seu traspàs a la Generalitat i que signen també Papi Robles i Juan Ponce.

Informació i Foto: Compromis

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: