La Generalitat destinarà 2,8 milions d’euros per implementar noves formes de pagament i oferir informació en temps real a la xarxa de Metrobus

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, va destinar 2,8 milions d’euros per implementar noves formes de pagament i oferir informació en temps real a la xarxa de Metrobus amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i l’ús de l’transport públic a l’àrea metropolitana de València.

Així, l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), ha presentat als Fons Europeus Next Generation un projecte, amb aquest pressupost, per dissenyar i implantar un nou sistema de venda de bitllets basat en compte (ABT) i un sistema d’ajuda a l’explotació i informació de persones passatgeres (SAEIP).

Amb l’objectiu de renovar la tecnologia de l’transport de viatgers i viatgeres en aquesta àrea, “es van a incorporar avenços que permetran fer un seguiment eficaç i fiable el nivell de servei prestat, es podrà disposar d’informació centralitzada per millorar la informació a les persones usuàries i disposarem de mitjans de pagament innovadors que facilitin l’ús diari de l’transport públic “, ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

“Per al Govern valencià -ha afirmat el titular de Política Territorial- és essencial que els veïns i veïnes de la ciutat de València i dels municipis que l’envolten disposen d’una xarxa de transport moderna i àgil que ofereixi la possibilitat de realitzar desplaçaments de una forma més senzilla i sostenible “.

Característiques de el projecte

El projecte presentat al finançament europeu inclou Sistemes d’Ajuda a l’Explotació i Informació (SAEIP) per als autobusos de Metrobús, que permetran, des del punt de vista dels viatgers i viatgeres, millorar la qualitat de el servei, ja que es facilitarà informació a temps real de el pas per les parades a través d’aplicacions mòbils, pàgina web i punts de parada. D’aquesta manera, es podrà millorar la planificació i es reduirà el temps de viatge de les persones usuàries.

Així mateix, per millorar la digitalització de el sistema de transport públic s’ha proposat la implantació d’un nou sistema de venda de bitllets basat en compte (ABT). Aquest sistema possibilita la utilització de diferents alternatives de mitjans d’identificació per a l’accés i pagament a el sistema de transport públic com targetes sense contacte, telèfons i rellotges intel·ligents (codi QR i NFC) i targetes bancàries sense contacte (Girona), entre d’altres.

El sistema estarà integrat en una aplicació, on la persona usuària podrà optar per carregar diners (com un moneder), o assignar un compte bancari, de manera que les validacions en qualsevol mitjà de transport públic de l’àrea metropolitana (metro, autobús, tren de rodalies) es facin amb qualsevol sistema definit anteriorment i els càlculs de pagament es realitzen de manera intel·ligent al núvol per permetre tarifes individuals, setmanals, mensuals, adaptades a el perfil de la persona usuària.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: