Turisme Comunitat Valenciana organitza tres tallers pràctics per adaptar les destinacions turístiques al canvi climàtic

Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat tres tallers pràctics per adaptar les destinacions turístiques al canvi climàtic, donant a conèixer mesures i eines a tècnics dels municipis turístics, així com a professionals de sector i de el món acadèmic de les tres províncies.

El primer dels tallers, que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (INVAT · tur), ha reunit representants dels municipis de Calp, Altea, Elda, Banyeres de Mariola i La Nucia, així com a professionals de el sector de la província. També hi han participat tècnics de l’Institut d’Ecologia Litoral i consultors tecnològics,

L’obertura d’aquesta jornada, anomenada ‘Com adaptar una destinació turística de el canvi climàtic: mesures i eines’ i que es repetirà demà dimarts 19 d’octubre al CdT de València i el proper dimecres 20 d’octubre al CdT de Castelló, ha comptat amb l’assistència de l’secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Durant la seva intervenció en aquest taller, Colomer ha advocat per “la sostenibilitat, com un dels principals reptes que han d’abordar les destinacions turístiques en el present i el futur més immediat”.

“Apostar per la sostenibilitat i programar el final de les grans dependències són grans objectius que ens han d’animar a mirar cap al futur”, ha insistit Colomer, que un cop més ha posat èmfasi que “hem de caminar amb aquests reptes sense perdre l’afany permanent de reciclatge i d’avançar en la transformació d’aquest sector “, ha afegit.

Per a això, “Turisme Comunitat Valenciana treballa per impulsar la competitivitat turística des del seu desenvolupament en clau de sostenibilitat”, ha recordat el secretari autonòmic, per a qui “el model i l’estratègia de destinacions turístiques intel·ligents de la Comunitat Valenciana és un bon exemple d’això , així com els més d’un centenar de destinacions SICTED que ens ajuden a situar el turisme a l’avantguarda de la lluita contra el canvi climàtic i el manual sobre cent recomanacions per a la consecució dels ODS en les destinacions turístiques, eina clau sobre la qual treballem actualment “.

Així mateix, Colomer ha volgut destacar que “la Comunitat Valenciana és l’única comunitat autònoma que està treballant en la construcció d’un turisme sostenible, amb els seus dilemes i reptes de futur, amb la governança públic i privat com a eix principal”.

‘Com adaptar una destinació turística a l’canvi climàtic’

L’objectiu d’aquest cicle de tallers és el de reforçar i consolidar les habilitats i capacitats tècniques d’aquests professionals per afrontar amb millors garanties, el context de l’canvi climàtic sota un model turístic sostenible.

Es tracta de tallers adreçats a responsables i gestors turístics i que, tal com hem indicat anteriorment, s’estendran aquesta setmana a tota la Comunitat Valenciana a través de la Xarxa Centres de Turisme (CdT).

Aquests tallers sorgeixen com a continuació i aplicació de el Manual per a l’Adaptació a l’Canvi Climàtic de les destinacions turístiques que va publicar recentment Turisme Comunitat Valenciana, a través d’INVAT · tur.

En el transcurs dels tallers es treballa sobre un conjunt de recomanacions, basades en l’adaptació de la governança, dels recursos, dels espais, de la mobilitat, i dels recursos, amb les quals es pretén guiar, orientar i facilitar les destinacions turístiques solucions per a la seva posada en marxa.

Els tallers inclouen també la definició d’un pla d’actuació i són impartits per Pau Pitarch, Partner de Pax Consulting, empresa redactora del Manual.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: