Compromís insta a Conselleria d’Innovació a considerar les necessitats pressupostàries de la Universitat Jaume I

El grup Compromís per Castelló presentarà una Declaració Institucional per ser aprovada en el proper plenari de l’Ajuntament de Castelló per instar a la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital a emprendre el diàleg amb l’equip directiu de la Universitat Jaume I de Castelló per tal de buscar solucions a les necessitats pressupostàries del centre.

La coalició valencianista ha donat el suport al claustre de l’UJI després de l’anunci per part de la rectora de la suspensió del procés d’elaboració del pressupost per a l’any 2023 davant la diferència de 16,3 milions entre el finançament inicial proposat per la Conselleria i el cost de funcionament de l’UJI.

El portaveu de la coalició, Ignasi Garcia, ha volgut destacar que “l’UJI ha sigut un revulsiu per a la ciutat de Castelló, i també és un dels motors de les nostres comarques, per això, entenem que s’ha de donar una solució satisfactòria perquè tinga un finançament just”.

La Universitat Jaume I ha esdevingut, des del seu naixement, en un pol de desenvolupament econòmic i social per a Castelló i les seues comarques. Per aquest motiu, Compromís defensa un finançament just per al centre que tinga en compte les especificitats de l’única Universitat Pública a les comarques de Castelló, assegurant un futur a l’UJI i, per tant, com indica Garcia: “assegurant-nos les nostres possibilitats de desenvolupament econòmic i social futur com a territori i societat”.

Informació i Foto: Compromis Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: