El nou CEIP San Miguel Arcángel de Soneja obrirà les seues portes per a l’inici del curs que ve

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i l’alcalde de Soneja, Benjamín Escriche, juntament amb la comunitat educativa del CEIP San Miguel Arcángel han comprovat l’avanç de les obres de construcció del nou col·legi d’aquest municipi de l’Alt Palància, actuació en la qual la Conselleria d’Educació inverteix 4,7 milions d’euros.

Les obres, gestionades per l’Ajuntament mitjançant el pla Edificant, engloben la demolició de l’antic col·legi, construït en 1958, i la construcció d’un centre nou, adaptat a les necessitats d’eficiència energètica i sostenibilitat del segle XXI.

El director general ha explicat que “el col·legi nou estarà acabat al juny i durant els mesos d’estiu es prepararà tot l’equipament i el trasllat perquè l’alumnat estrene les noves instal·lacions al setembre, amb l’inici del curs 2023-2024”.

En la mateixa línia, l’alcalde ha detallat que “els treballs avancen a bon ritme i estem contents de com va l’obra, per la qual cosa esperem veure el col·legi nou acabat a temps perquè el centre puga estar operatiu per a l’inici del curs que ve”.

La nova escola disposarà d’una aula d’Infantil de 2 anys, tres d’Infantil de 3 a 5 anys i sis de Primària; gimnàs, cuina i menjador per a 180 comensals en dos torns, i més de 2.500 m² de patis, pistes esportives, jardins i hort escolar.

Sobre el nou CEIP San Miguel Arcángel, Víctor Garcia ha incidit en el fet que “serà una escola rural amb un disseny adaptat a l’entorn, innovador, eficient i sostenible, amb 21 kW de potència en plaques fotovoltaiques”.

Característiques de la nova escola

La nova escola, que s’alça en una parcel·la de 4.512 m², garanteix les necessitats d’escolarització futures de Soneja, ja que disposarà de 243 places escolars i suma una superfície útil construïda d’uns 2.721 m².

Té una estructura de tres blocs al voltant d’un pati central que es destinarà a la zona de jocs d’Infantil. De l’ala d’accés i serveis que dona al carrer Félix Rodríguez de la Fuente parteixen les dues ales d’aules: la primera, d’Educació Infantil, que és d’una sola planta i allotjarà les quatre aules d’Infantil, cada una amb accés directe a lavabos i patis propis; d’altra banda, en la segona ala, de dues plantes i en sentit descendent, adaptant-se al desnivell del terreny, se situaran les sis aules de Primària, el taller polivalent i l’aula d’informàtica.

El bloc d’accés i serveis engloba la biblioteca; el menjador, de 146 m², i la cuina, de 77 m², amb tots els magatzems que necessita, així com els espais administratius del centre: consergeria, secretaria, direcció, direcció d’estudis, sala de professorat, despatxos per a l’AMPA, etc. També comptarà amb un gimnàs de 160 m² amb vestuaris i banys.

Els 2.509 m² d’espais exteriors del centre inclouen una pista esportiva de 1.081 m², un pati de 306 m² per a l’alumnat d’Infantil i un altre de Primària de 718 m², així com un hort escolar de 107 m², i 148 m² de zones enjardinades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: