Bravo aborda amb els ajuntaments afectats les ajudes per a pal·liar els efectes de l’últim temporal

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha convocat una reunió telemàtica amb els quasi 60 municipis afectats pel temporal que s’ha registrat entre els dies 10 i 13 de novembre a la Comunitat Valenciana.

La responsable d’Interior ha traslladat als ajuntaments que la Generalitat sol·licitarà al Govern la declaració de zona catastròfica per a les comarques afectades i ha mostrat el “suport total” del Consell per a pal·liar “en el menor temps possible” els efectes que l’episodi de fortes pluges ha deixat a l’Horta, el Camp de Túria, la Plana Baixa, els Ports i el Baix Maestrat.

Bravo ha explicat als alcaldes i alcaldesses que el pròxim ple del Consell aprovarà les actuacions necessàries per a reparar els danys als municipis. “La Generalitat ja està executant les actuacions d’urgència per a restablir els desperfectes en infraestructures i béns públics, la reparació immediata dels quals és necessària per a recuperar la normalitat”, ha indicat la consellera, que hi ha afegit que els municipis disposaran d’un termini de 30 dies després de la publicació de l’acord per a presentar les estimacions de danys.

Gabriela Bravo ha subratllat que la Generalitat “treballarà amb la màxima coordinació entre departaments perquè les línies de subvencions arriben al més prompte possible i que els municipis puguen reprendre el seu dia a dia”.

Actuacions i serveis

D’altra banda, la responsable d’Interior ha valorat el treball de les diferents agències que han participat en l’emergència i la implicació dels equips que han exercit la seua labor per a salvaguardar la seguretat de les persones.

“Durant l’episodi de pluges s’han fet més de 200 actuacions dels diferents serveis de bombers, les més destacades estan relacionades amb eixugades, caiguda de rebles, cotxes parats en les vies, arbres caiguts i retirada de contenidors o sanejament de façanes”.

Segons l’últim balanç de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, des del dia 10 fins al 13 de novembre, les telefonades ateses per l’1·1·2 en relació amb el temporal han sigut 3.081, que s’han traduït en un total de 2.136 incidents.

La consellera d’Interior ha defensat que “les actuacions de la Generalitat no acaben amb la resposta immediata a l’emergència. També ho fem en la reconstrucció i amb ajudes als plans d’emergència”, ha indicat Bravo, que hi ha agregat que com a administració pública “continuarem vigilants per a mantindre totes les mesures d’anticipació que estiguen al nostre abast per a mitigar els efectes de l’emergència climàtica que ens estenalla cada vegada amb més freqüència”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: