Bravo anuncia la creació d’una oficina d’atenció sobre l’emergència energètica

La consellera de Justícia, Interior i Funció Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat la creació, en col·laboració amb la Cambra de València, d‟una oficina d‟atenció sobre l‟emergència energètica i social. “Aquesta oficina neix amb l´objectiu d´oferir assessorament i informació a tots els afectats per l´actual crisi energètica id´inflació derivada de la guerra d´Ucraïna i per col·laborar també en l´aplicació de la llei de segona oportunitat”.

Així s’ha expressat la titular de Justícia aquest dilluns amb el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, després de signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu de posar en marxa serveis d’assessorament sobre les eines de la llei de segona oportunitat , difondre la mediació i iniciar les feines per posar en marxa l’oficina sobre l’emergència energètica.

La consellera ha avançat que aquest nou servei estarà ubicat a la pròpia Cambra de Comerç, amb recursos que facilitarà la Conselleria i oferirà assessorament jurídic als petits empresaris, microempreses i autònoms sobre tots els problemes derivats de l’actual situació, com podrien ser recursos davant insolvències o conèixer totes les possibles subvencions que hi ha. En aquesta línia, ha explicat que es treballarà amb les escoles de
Advocacia per a la formació dels i les professionals que estaran al capdavant del servei.

Amb aquest conveni, la Consellera ha destacat que “ens comprometem a col·laborar a impulsar la llei de segona oportunitat. Aquesta norma busca que una persona física, particular o autònom, malgrat un fracàs econòmic empresarial o personal, tingui la possibilitat d’encarrilar novament la seva vida i fins i tot arriscar-se a noves iniciatives, sense haver d’arrossegar indefinidament una llosa de deute que mai no podrà satisfer”.

Segons estableix el conveni signat, la Cambra de Comerç, Indústria, Servei i Navegació de València actuarà com a oficina d’enllaç del Centre de Mediació de la Comunitat Valenciana a fi d’afavorir la utilització de la mediació al sector mercantil i donarà a conèixer aquesta forma de resolució de conflictes entre els empresaris de la demarcació. També donar a conèixer la mediació entre els empresaris, en especial, en l’àmbit civil, mercantil i contenciós administratiu, així com els serveis posats a disposició de les microempreses en el marc de la reestructuració empresarial.

Amb aquest acord, també donem un fort impuls a la mediació, ja que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més aposta per aquesta forma de resolució de conflictes alternativa a la via judicial, que és més ràpida i econòmica i que contribueix a descongestionar els jutjats”, ha afegit Bravo.

Mitjançant aquest conveni, la Generalitat posa a disposició de la Cambra informació i col·laboració sobre la mediació i els mecanismes de segona oportunitat. Concretament, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posa a disposició de la Cambra els espais destinats al SOM València (ESPAI MEDIEM), per realitzar les sessions informatives presencials prèvies al procediment de mediació i, si escau, les sessions de mediació .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: