Colomer lliura a Morella els distintius de qualitat turística certificada a 25 entitats dels Ports

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a Morella, juntament amb l’alcalde del municipi, Rahmsés Ripollés i el president de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (Asetmico) i president de la Mancomunitat Els Ports, Blai Peñarroya, els distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola a Destino (Sicted) a 25 entitats dels Ports.

Es tracta de serveis turístics dels municipis de Morella, Castell de Cabres, Cinctorres, Forcall, Mata, Tinença de Benifassà, Todolella, Vallibona, Villores i Vilafranca. D’aquests, 9 serveis obtenen el distintiu Sicted per primera vegada i 16 entitats més renoven certificat.

Durant la intervenció, Francesc Colomer ha recordat que “Sicted mesura el compliment de paràmetres i metodologia per constatar la qualitat d’una destinació”; alhora que ha insistit que és una “condició per ser municipi turístic”.

Colomer ha ressaltat que “aquest any la comarca dels Ports ha tingut una incorporació molt positiva d’establiments que han apostat per la qualitat certificada”, cosa que sens dubte aporta “valor afegit”, i es transforma en un “element de competitivitat del territori” “.

En aquesta línia, el secretari autonòmic ha assegurat que “des de Turisme Comunitat Valenciana ha estat un honor contribuir a rehabilitar aquest espai i convertir-lo en un referent del turisme rural, de la formació i la innovació”.

El titular de Turisme ha destacat “l’economia de l’oci com a sector de futur”, i ha assegurat que “la intel·ligència artificial i la innovació ens porten a un escenari on aquest sector serà més necessari que mai”.

Així mateix, el responsable de la política turística del Consell s’ha mostrat partidari de “construir una narrativa optimista del futur”, i per això, ha advocat per apostar per eines com els Plans de Governança i Dinamització Turística i els Plans de Sostenibilitat impulsats pels Fons Europeus, als quals “s’haurà de destinar tot el talent disponible”, ha afegit.

Per part seva, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat la importància del turisme per al municipi i la comarca; alhora que ha agraït “l’esforç i l’aposta per formar part d’una oferta de qualitat que fan les empreses de la zona”.

Ripollés ha manifestat que “tot i els moments d’incertesa, el turisme rural i d’interior ha demostrat ser més important que mai”. L’alcalde de Morella ha volgut agrair a tots aquells que treballen per aquesta marca de qualitat que, al seu parer, “ens aporta valor com a destinació”.

Morella, primer destí que va apostar per la qualitat certificada

Cal destacar que Morella és el primer municipi que va implantar el Sicted a la Comunitat Valenciana. L’any 2010 la localitat va aconseguir les seves primeres empreses distingides, un total de 6 serveis turístics, i el 2017 es va decidir ampliar l’abast a tota la Mancomunitat dels Ports, fet que va generar un efecte molt positiu i va permetre continuar creixent en nombre de distingits , arribant als 33 serveis certificats actuals.

Entre ells hi ha 9 comerços, 3 hotels i apartaments turístics, 5 restaurants i empreses turístiques de càtering, 5 habitatges d’ús turístic i 3 museus i centres d’interès turístic visitable. Els distingits de Morella-Els

Ports representen el 16,92% del total de la província de Castelló i el 2,63 sobre el percentatge de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: