Climent visita la refineria de l’empresa BP a Castelló

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la directora general d’internacionalització, María Dolores Parra, han visitat les instal·lacions de la refineria de l’empresa BP de Castelló.

És l’únic complex petroquímic de la Comunitat Valenciana. Durant la visita han estat acompanyats pel director de la planta José Luis García Galera, el director financer Vicente Mut i el director d’optimització Pau Matas.

El conseller d’Economia ha rebut, per part dels responsables de BP, el seu interès perquè s’instal·lin a la zona noves empreses. En aquest sentit, la directora general d’internacionalització, María Dolores Parra, els ha explicat les línies mestres de la Llei d’Acceleració de la Inversió en projectes prioritaris d’inversió (LAIP), que alleugerirà els processos burocràtics a la Comunitat Valenciana.

El conseller, per la seva banda, ha explicat en la seva visita a BP que aquesta nova llei del Govern valencià estableix els procediments i mecanismes per retallar a la meitat els terminis de tramitació de les iniciatives de més impacte, «afavorint la col·laboració interadministrativa entre els diferents departaments i organismes de la Generalitat, així com amb l’Administració de l’Estat i l’Administració local, per donar al potencial inversor una resposta global i centralitzada que és el que principalment necessita en aquests moments «.

L’impacte que pot tenir en la pràctica aquesta reforma normativa per a una companyia com BP és que gràcies a la facilitat que se’ls va a donar a les empreses per instal·lar-se al territori de la Comunitat Valenciana pot trobar a nous socis que es vulguin implantar a el mateix polígon i col·laborar amb ells.

«La refineria de Castelló, -en paraules del conseller d’Economia- és un motor de desenvolupament socioeconòmic molt important per a la Comunitat Valenciana».

Aquestes instal·lacions industrials, destaquen, entre altres raons, perquè en elles treballen 870 persones directament i 2000 persones indirectament. També perquè la seva activitat s’ha saldat amb zero accidents laborals. És una factoria que destaca a més per tenir cura del medi ambient, de fet a hores d’ara estan elaborant diversos projectes relacionats amb l’economia circular.

La factoria petroquímica de BP a Castelló és pionera en la incorporació de biodièsel en la fabricació dels seus carburants gràcies a un acord estratègic subscrit amb una empresa instal·lada a la dàrsena sud del port de Castelló amb la qual està connectada directament sense que sigui necessari el trànsit de camions. D’altra banda, com ha anat coneixent el conseller d’Economia, l’empresa s’està adaptant de mica en mica cap a nous models energètics.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: