Puig subratlla el paper «fonamental» dels serveis de Rodalies a la millora de la qualitat de vida «des de la proximitat»

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat aquest dilluns el paper «fonamental» dels serveis ferroviaris de Rodalies, que, ha assegurat, tenen una gran importància en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans «des de la proximitat» .

Així ho ha manifestat Puig a la posada en marxa de l’ampliació del servei del tren de mitja distància Castelló-Vinaròs, un acte al qual han assistit també el ministre de Foment, José Luis Ábalos, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de territori, María José Salvador, el delegat del Govern, Joan Carles Fulgencio, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.

Posteriorment, el president, acompanyat pel ministre i alcaldes i regidors dels municipis de la zona, ha realitzat un viatge en tren de Castelló a Vinaròs, en la línia C-6 de Rodalies que des d’aquest dilluns perllonga la línia València-Castelló fins Vinaròs, un tram en què hi haurà 16 nous serveis diaris, vuit en cada sentit.

«La mobilitat és un dret dels ciutadans», ha afirmat el cap del Consell, que ha afegit que «és evident que, a través d’aquesta multiplicació exponencial dels serveis des de les comarques del nord fins a Castelló i fins a València, les oportunitats de tenir una vida millor, més amable i eficient augmenta immediatament «.

En aquest sentit, ha assenyalat la millora que suposa per a la mobilitat de col·lectius com estudiants, que gràcies a l’ampliació del servei «podran anar i venir cada dia» des de i fins a Castelló, i per a tots els treballadors, als quals el reforç del servei pot «ajudar a conciliar».

A més, ha assegurat que el tren «ja és absolutament competitiu respecte a l’automòbil» i ha manifestat el seu desig que «entre el suport de tots i les noves maneres d’entendre el transport de Renfe, aconseguim un servei de Rodalies com es mereix la Comunitat Valenciana «.

«Tot això és extraordinàriament positiu i forma part del que ha de ser la nostra gran prioritat: que les persones que necessiten transport públic tinguin un transport públic de qualitat», ha manifestat el president.

En aquest sentit, ha agraït «la sensibilitat» del Ministeri de Foment, ja que, ha assenyalat, «el que passa avui no és fruit d’un determinisme històric, sinó que passa perquè hi ha hagut voluntat política de que passi».

«El ferrocarril ha de ser fonamental en el futur, però perquè sigui de confiança cal invertir més», ha considerat. En aquesta línia, ha apostat per millorar els combois i millorar la dotació de personal tenint en compte «l’interès dels treballadors, l’interès general i, sobretot, la seguretat».

Una «mirada a favor de Rodalies»

Per al cap del Consell, «la mirada a favor de Rodalies és fonamental». «Espanya té una xarxa d’alta velocitat molt gran, i necessitem que l’alta velocitat també una tota la Comunitat Valenciana des de Castelló fins a Alacant, i també fins a Barcelona, ​​perquè és fonamental el que significa el Corredor Mediterrani, però, cada dia, milers de persones s’estan movent des de la proximitat, i això és qualitat de vida directa i permanent «, ha considerat.

Per això, s’ha referit als serveis de Rodalies com «fonamentals» i ha recalcat que, des de l’Agenda Valenciana d’Infraestructures, «des del primer moment» s’ha defensat que la «gran prioritat» són les Rodalies.

El president ha agraït l’esforç de la societat civil i dels governs municipals en defensa d ‘ «un servei ferroviari de qualitat» que millori la qualitat de vida de la ciutadania valenciana.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: