Climent: “Ivace Energia destinarà aquest any 2,4 milions d’euros per finançar 52 projectes d’autoconsum elèctric”

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que la Conselleria, a través d’Ivace Energia destinarà aquest any un total de 2,4 milions d’euros per donar suport a un total de 52 projectes d’autoconsum elèctric a la Comunitat Valenciana, en el marc del Pla AutoconsumE +.

Es tracta d’una línia de préstecs bonificats a interès 0% i a tornar en fins a 8 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que pot assolir els 300.000 euros per projecte.

Climent ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la jornada ‘Finança Energia’, organitzada per l’Associació Valenciana d’Empreses d’Energia (Avaesen).

Durant la seua intervenció, el titular d’Economia ha destacat la “urgent” necessitat d’escometre un canvi del model energètic, per poder guanyar la batalla al canvi climàtic.

Per al conseller “en aquesta lluita les energies renovables són determinants i han de jugar un paper protagonista en l’escenari del futur energètic”.

Pel conseller el finançament és “fonamental” a l’hora de facilitar el desenvolupament dels projectes d’energies renovables i, per això, cal que el sector energètic “siga capaç d’entendre els diferents tipus de finançament existents i les seues implicacions, i a la seua vegada també cal que el sector financer entenga les particularitats tècniques dels projectes d’energia sostenible”.

A més de la línia de finançament per a projectes empresarials i d’entitats d’autoconsum elèctric, la conselleria, a través d’Ivace Energia, compta amb una línia de subvencions a fons perdut per recolzar aquelles iniciatives que contemplen la utilització de font d’energia no contaminants.

Aquests ajudes poden arribar al 65% del cost de les projectes i en els últims anys han permès recolzar un total de 430 projectes amb prop de 6,4 milions d’euros.

Climent s’ha referit també a la tramitació dels projectes, en concret a la recent modificació de la LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana, que eximeix a les instal·lacions d’energies renovables en sòl no urbanitzable comú, del tràmit de la declaració d’interès comunitari el que, al seu parer “ens permetrà agilitzar l’autorització de les instal·lacions energètiques en tramitació”.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: