La Generalitat emet una targeta de transport commemorativa per celebrar els 25 anys de servei del tramvia a València

La Generalitat ha començat a distribuir una targeta de transport per a commemorar els 25 anys de la posada en servei del tramvia modern a la ciutat de València. Els més de mig milió de suports fabricats amb la imatge d’aquest aniversari es poden obtenir en estacions i màquines d’autovenda de la xarxa de Metrovalencia.

Aquesta iniciativa forma part de les propostes que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha impulsat per commemorar aquest 25 aniversari que des del passat 21 de maig, data en què es va complir aquesta efemèride, celebra l’empresa pública.

Com a part d’aquest mateix aniversari, FGV va presentar el logotip commemoratiu i un audiovisual com a primeres accions divulgatives. La imatge de l’aniversari és la que es recull en els títols de transport que ara es distribueixen.

Una altra de les iniciatives previstes per FGV permetrà recuperar la senyalització original que el dissenyador Paco Bascuñán, mort el 2009, va elaborar per a la posada en servei del tramvia de València el 1994. Un total de 21 cartells dedicats a cadascuna de les 21 parades inicials del tramvia s’incorporaran de nou com a element de senyalització de les mateixes.

FGV també ha instal·lat amb motiu d’aquest aniversari panells conmemoratiavos denominats ‘Espais d’Història’, amb fotografies i documentació sobre l’evolució d’aquest mitjà de transport a la ciutat.

L’estació d’Empalme i les parades de Marxalenes, Benimaclet, La Carrasca i Les Arenes recorren a través d’aquests panells la història del trenet i el tramvia, amb la reproducció de projectes originals conservats a l’arxiu de FGV, fotografies històriques i textos explicatius.

155 milions de viatgers

Al llarg d’aquest quart de segle han estat més de 155 milions els viatgers els que han utilitzat aquest mitjà de transport, integrat a la xarxa de Metrovalencia i que en l’actualitat arriba també a les poblacions de Burjassot i Paterna.

El 21 de maig de 1994, amb l’obertura de la Línia 4 del tramvia de València, es va recuperar un sistema de transport públic que des de finals del segle XIX fins a 1970, havia vertebrat la ciutat i articulat la vida quotidiana dels seus ciutadans.

Amb la recuperació d’aquest mitjà de transport per part de la Generalitat, València es convertia en la primera ciutat espanyola en recuperar un sistema de tramvia, però com a sistema modern i integrat a la ciutat. Des d’aquest moment la seva implantació s’ha anat estenent en altres ciutats, com Madrid, Barcelona, ​​Sevilla o Bilbao.

La línia del tramvia es va inaugurar amb 9’8 quilòmetres de xarxa en via doble, d’ample mètric, amb sengles bucles de retorn disposats en els seus extrems. Les 21 parades disposaven d’andanes de 60 metres de longitud, incloent les rampes d’accés pels extrems.

En aquests 25 anys la xarxa tramviària ha evolucionat fins a comptar amb tres línies en servei: Línia 4 (Mas del Rosari / Doctor Lluch), 6 (Tossal del Rei / Marítim Serrería) i 8 (Marítim-Serradora / Marina Reial Joan Carles I) . L’explotació actual suma 20 quilòmetres i 43 parades repartides pels municipis de València (32), Burjassot (6) i Paterna (5).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: