Castelló sol.licita un nou centre d’hemodiàlisis

Informació i Foto: http://www.castelloenmoviment.org

A iniciativa de CseM es consensua una Declaració Institucional en l’Ajuntament amb l’objectiu de què Conselleria de Sanitat pressuposte un nou centre d’hemodiàlisi públic a l’Hospital de la Plana i es dote a l’Hospital de Vinaròs de Nefrologia.
Els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Castelló han acceptat la iniciativa de Castelló en Moviment perquè es dote de pressupost per al 2018 un nou centre d’hemodiàlisi públic que atenga als pacients amb malalties renals de les comarques de Castelló. A més, proposen dotar a l’Hospital de Vinaròs de Servei de Nefrologia per evitar els desplaçaments a Castelló. Es tracta de dues reivindicacions de l’entitat Alcer-Castalia.

Es tracta de dues reivindicacions de l’entitat Alcer-Castalia.
La regidora de Castelló en Moviment , Paz Beltrán, ha explicat que “l’Hospital General només atén en la Unitat de Diàlisi a les persones ingressades, mentre les que estan donades d’alta són derivades a dos centres de gestió privada”. Al territori valencià, segons les dades oficials, només el 35% de la diàlisi es realitza en centres públics, mentre que a les comarques de Castelló tenim la xifra més baixa, en concret, el 9%.

La Declaració Institucional detalla que l’Hospital de la Plana de Vila-real compta amb suficient espai per a la instal·lació d’aquest servei.
La Declaració Institucional detalla que l’Hospital de la Plana de Vila-real compta amb suficient espai per a la instal·lació d’aquest servei, tal com revindica Alcer-Castalia. Una altra de les carències apuntades pels pacients és la manca d’un nefròleg en l’Hospital de Vinaròs. Beltrán explica que «anualment es produeixen 2.000 desplaçaments de pacients d’aquestes comarques cap a l’Hospital de Castelló per consultes, proves o intervencions».

Finalment, l’edil de la formació municipalista ha explicat que «la qualitat del servei de diàlisi privada no és comparable a la pública, ja que en un Hospital es compta amb tots els serveis d’hematologia, podent realitzar hemofiltracions, que és la tècnica de millor qualitat de diàlisi, gràcies a la qual es redueix significativament la mortalitat de les persones en insuficiència renal».

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: