Castelló participa en el Ube Festival amb una representació de les festes de la Magdalena

Informació i Foto: http://www.castello.es

L’alcaldessa, Amparo Marco, convida als japonesos a visitar la capital de la Plana per a conèixer la cultura i la tradició locals.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sigut convidada a participar en les celebracions del 66th Ube Festival que celebra la ciutat de Ube City, en la prefectura de Yamaguchi, a Japó. Es tracta d’una celebració cívica que se celebra cada any, des de 1933, i que té com un dels seus grans atractius una popular desfilada multicolor pels carrers principals. La música i l’art s’uneixen en unes jornades festives que transformen la tranquil·la ciutat en un escenari de música, tradició i gastronomia típica.

Igual que la resta de ciutats japoneses, Ube City manté un fort vincle amb la tradició. La jornada festiva que se celebra a la tardor és una ocasió perquè la societat nipona manifeste l’orgull de pertinença i reflectisca la seua identitat cultural. En aqueix context, la representació castellonenca s’ha sumat a la celebració, amb una escenificació de la romeria de les canyes amb una pancarta amb un text en japonès a manera de salutació: “Hola, Ube City, venim de Castelló de la Plana”. Els munícipes locals han vestit la brusa magdalenera i portaven canyes de bambú.

Durant les jornades del Ube Festival, Marco ha pogut visitar la fira agroalimentària i artesanal instal·lada en el centre de la ciutat. El Consell Municipal d’Ube City ha convidat a l’alcaldessa de Castelló a dirigir unes paraules al públic assistent, abillada amb el típic quimono. “A milers de quilòmetres d’ací, el poble de Castelló els transmet una salutació emotiva i els expressa la seua sentida amistat. Som una terra acollidora que els espera amb els braços oberts per a oferir-los tot el millor que tenim”, ha afirmat.

La gastronomia espanyola, i singularment la de Castelló, ha tingut un especial protagonisme en les celebracions d’enguany. Cuiners locals han cuinat diverses paelles de marisc que els centenars d’assistents han degustat amb gran satisfacció, encara que no es poguera comparar estrictament amb les de la Plana. Desenes de japonesos s’han acostat a Marco per a manifestar-se la seua admiració per la cultura espanyola. També hi ha hagut contactes amb una delegació de la ciutat de Weihai, a l’est de Xina, que celebra el 25 aniversari del seu agermanament amb Ube.

A la vesprada, ha tingut lloc una visita a la mostra Art Festa, un espai cultural en l’es ha visitat una exposició de cal·ligrafia tradicional i escenografies, dels artistes Koji Moroi i Chiho Ikeda. La ciutat japonesa acull aquesta tardor el Concurs Internacional d’Escultura a l’aire lliure, en el marc de la Biennal d’Ube. L’exposició va començar en 1961 com una mostra d’escultura a l’aire lliure i s’ha consolidat fins a convertir-se en un gran esdeveniment cultural no solament nacional, sinó obert al món, en el qual la protagonista és l’escultura contemporània. Ube City ha sabut crear una relació especial entre l’art i el paisatge urbà. Les escultures premiades s’exhibeixen en el Tokiwa Park i posteriorment en els carrers o els parcs d’Ube.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: