Participació Ciutadana de Castelló ofereix 21 formacions gratuïtes a associacions de la ciutat fins al pròxim mes de juny

Informació i Foto: http://www.castello.es

La Regidoria de Participació Ciutadana té previst coordinar un total de 21 formacions gratuïtes dirigides a juntes directives d’associacions de la ciutat fins al mes de juny de 2018. El pla formatiu va començar el passat mes d’octubre i es prolongarà durant tot el curs.

Una de les línies fonamentals del departament que encapçala la vicealcaldessa Ali Brancal és organitzar accions dirigides a enfortir el teixit associatiu de Castelló, conduents a la millora d’aspectes que poden anar des de la seua organització interna fins al maneig de la fiscalitat, passant per la nova administració electrònica, el compliment de la llei de protecció de dades, les obligacions de transparència de les associacions sense ànim de lucre o la millora de la comunicació i l’aprenentatge de l’elaboració de nous projectes, entre altres matèries que poden permetre a aquestes entitats millorar en la seua tasca diària.

“Hem d’ajudar al teixit associatiu a adaptar-se a les obligacions legals, perquè siga més fort, autònom i transparent. Unes associacions fortes són sinònim d’una ciutadania madura”, ha assenyalat Brancal. Des de la regidoria es treballa per millorar les condicions per tal que la ciutadania puga participar en tot allò que desitge, i un dels espais clau de la participació és el teixit associatiu. “Tenim vora 2.300 associacions formalitzades amb domicili a Castelló i és imprescindible que l’Administració treballe amb l’objectiu primordial de donar resposta a les seues necessitats”, ha valorat la vicealcaldessa i regidora de Participació Ciutadana.
A més de les accions formatives, el departament prepara altres iniciatives per al foment del treball interassociatiu i una bateria d’assessories gratuïtes per a les entitats amb necessitats d’assistència documental, entre d’altres.

La vicealcaldessa i regidora de Participació Ciutadana ha destacat que al llarg del programa anual s’espera incidir sobre unes 200 associacions només pel que fa al capítol de formació. Tota la programació de l’Escola de Participació està penjada a la pàgina web http://participa.castello.es, a través de la qual els veïns i veïnes interessats poden inscriure’s directament de forma telemàtica.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: