Castelló escoltarà a la societat civil per definir el seu pla de descarbonització de la ciutat

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha organitzat aquest dimarts, 14 de desembre una jornada participativa oberta per a dissenyar el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia, una iniciativa que forma part del Pacte d’Alcaldies del Clima i l’Energia de la Unió Europea que té l’objectiu de reduir un 55% les emissions de C02 en els pròxims 10 anys. Les persones interessades a participar es poden inscriure en el correu electrònic transicioecologica@castello.es .

«El Pla d’Acció pel Clima i l’Energia ha de ser un document ambiciòs en els seus objectius ambientals, però alhora també participat i amb un consens ampli dins de la ciutat. Per això hem convocat una jornada on explicarem les dades d’emissions i les accions per a la seua reducció per vore què opinen sectors econòmics, col·lectius socials i ecologistes i els diferents grups polítics d’eixe full de ruta», ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La Regidoria ha coordinat durant els últims mesos la recopilació de les dades de la petjada de CO2 de la ciutat i el Negociat de Mediambient amb l’ajuda externa de la consultora Considera ha fixat un full de ruta per a la reducció d’emissions que ara es sotmetrà a l’opinió de col·lectius socials, econòmics i científics de la ciutat. La cita d’este dimarts tindrà lloc a les 17 hores en l’Espai Cultural del Menador

El Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible de Castelló contemplarà, tal i com exigeix la Comissió Europea, un inventari amb les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en 10 anys en els sectors domèstiques, indústria, serveis, transport, enllumenat i edificis municipals, així com una estratègia d’actuacions per a disminuir les emissions, un diagnòstic, una avaluació de vulnerabilitat del municipi als riscos climàtics i una proposta d’adaptació al canvi climàtic. El Pla d’Acció i la seua adhesió es portaran després al Ple Municipal per a la seua remissió a la Comissió Europea perquè ratifique l’adhesió de Castelló al Pacte d’Alcaldies del Clima i l’Energia 2030

El Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia va tirar a caminar en 2007 amb el propòsit de reduir les emissions de C02 un 20% en 2020. L’Ajuntament de Castelló es va adherir en 2009 a la primera proposta i ara treballa per a sumar-se al programa de 2030. Aquesta adhesió dóna compliment, a més, a la moció aprovada pel Ple de setembre de 2019 en la qual l’Ajuntament declarava l’alerta climàtica i es comprometia a renovar el seu compromís amb el PACES.

.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: