Marco posa en valor el treball de la UIM per a afrontar reptes globals des del municipalisme

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit a l’Assemblea General de la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM), celebrada en el marc del XIII Congrés Iberoamericà de Municipalistes que té lloc en Orizaba, Mèxic. Una sessió a la qual Marco ha acudit en qualitat de presidenta de la Xarxa de Cooperació Internacional al Desenvolupament Local (Rudicel) de la UIM, que està integrada per institucions públiques espanyoles que aposten per l’enfortiment de la capacitat de gestió dels governs locals i per la cooperació internacional al desenvolupament.

En l’assemblea s’ha posat en valor el treball de la UIM per a propiciar fòrums en els quals compartir experiències des de diferents països amb realitats socials i econòmiques diverses. De fet, el congrés que s’està desenvolupant a Mèxic, amb representants municipals procedents de 23 països, és el fòrum municipalista més important que es realitza en el context iberoamericà, en el qual Castelló té un pes específic a través de la presidència de la Rudicel i la vicepresidència de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Xarxa Rimig).

“El municipalisme és una eina d’acció necessària per a abordar els problemes dels nostres veïns i veïnes des del context més pròxim i pròxim. S’ha demostrat amb reptes globals com la pandèmia, durant la qual s’estan exigint respostes locals a les necessitats de la ciutadania”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco. “És per això que compartir experiències de gestió municipal contribueix a millorar l’eficiència i l’eficàcia de les polítiques locals en molt diferents àmbits, com la recuperació social i econòmica, la innovació o la igualtat”, ha indicat Marco, incidint en què aquestes han sigut matèries estratègiques en el congrés de la UIM.

En aquest sentit, Marco ha recordat algunes de les actuacions municipals de Castelló de les quals ha donat compte durant el congrés, entre elles projectes innovadors com el del Centre d’Envelliment Actiu i saludable, la renovació del mapa lumínic o el projecte per a la implantació d’una Zona de Baixes Emissions; i l’aposta per les polítiques d’igualtat, que s’han convertit en un eix de les polítiques municipals, plasmant-les en tots els àmbits de gestió, des de l’urbanisme, a la mobilitat, els pressupostos o les accions en matèria de fiscalitat.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: