Castelló col·labora amb Mamare en la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Salut, col·labora amb l’associació Mamare en la celebració dels actes de la Setmana Mundial de la Lactància que tindran lloc dissabte que ve 2 d’octubre. L’entitat ha preparat per a aquesta jornada una mostra audiovisual que s’exposarà de manera contínua a la sala de conferències del Menador entre les 18.00 i les 20.00 hores i que té l’objectiu de permetre al públic conéixer les vivències de mares i criatures entorn de la lactància.

La regidora de Salut, Isabel Granero, ha destacat que ja és la decimooctava ocasió que, des de Mamare, s’organitzen actes per a aquest dia i ha agraït el seu treball de promoció i suport a la lactància materna. “Amb aquesta jornada es pretén donar major visibilitat a la maternitat i la lactància, així com avançar en la seua protecció i en la igualtat”, ha indicat.

La mostra audiovisual ‘Del teu pit al seu cor’ recullen imatges i testimoniatges en primera persona de mares i xiquets i xiquetes lactants. L’accés serà lliure, però amb registre de nom i telèfon en l’entrada per motius de protocol covid. L’aforament està limitat a 50 persones simultàniament.

Tal com han informat des de Mamare, els vídeos acosten la vivència de la lactància, un acte natural i íntim, però alhora, tan necessitat d’acompanyament i suport. “Per a moltes mares l’inici de l’alletament és complicat, i mantindre’l en el temps pot resultar molt difícil en un entorn que amb freqüència no facilita, o directament obstaculitza i no comprén, el desig de mare i criatura de continuar la seua lactància”, informen.

El lema de la Setmana Mundial de la Lactància Materna enguany és ‘Protegir la lactància, un compromís de totes i tots’. “La lactància materna és treball en equip, capacitar a dones i homes com a progenitors en igualtat també permet facilitar la lactància materna perquè, encara que tradicionalment es considera que la lactància materna està en el domini de la mare, quan la parella, la família, les institucions i la societat la secunden, les taxes de lactància materna augmenten”, han explicat des de l’associació.

Per això, amb jornades com la d’aquest dissabte també es busca reivindicar l’existència de normes socials equitatives quant al gènere, com el treball en equip entre les mares i les seues parelles per a una lactància reeixida, així com l’equilibri del treball remunerat i no remunerat. Protegir la lactància és una responsabilitat compartida.

La Setmana Mundial de la Lactància Materna (SMLM) està convocada a nivell mundial per WABA (World Alliance for Breastfeeding Action), per a crear consciència de la importància de la Lactància Materna i commemorar l’aniversari de la Declaració de Innocenti (elaborada en 1990 per OMS/UNICEF, sobre la protecció, promoció i suport de la Lactància Materna). La WABA és la xarxa internacional de persones i organismes relacionats amb la protecció de l’alletament a nivell mundial.

La setmana mundial de la lactància materna se celebra el mes d’agost a tot el món, excepte a Europa i altres zones de l’hemisferi nord, on se celebra en la primera setmana d’octubre. És la setmana número 40 de l’any, amb el que seria aproximadament la data en la qual naixeria un bebé l’embaràs del qual haguera començat l’1 de gener.

Mamare és una associació sense ànim de lucre que es dedica a promocionar i donar suport a la lactància materna a Castelló. Totes les mares i pares que ho desitgen poden unir-se als seus grups de suport, ara en format en línia, que tenen lloc tots els dilluns de 17.30 a 19.30 hores, i els segons i quarts divendres de cada mes de 10.00 a 12.00 hores. A més, hi ha un telèfon (679050179), i un correu electrònic (mamarecastello@gmail.com) per a atenció de consultes sobre lactància materna.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: