Arrenca la temporada d’invitacions de casament: el 15% dels convidats acaba no assistint

Després de les peticions de mà d’estiu, tardor arrenca com un mes clau per a les properes noces, ja que és quan les parelles comencen a anunciar el seu compromís als convidats. Amb motiu de l’llançament de la seva botiga d’invitacions en línia, Bodas.net ha recopilat dades del seu estudi nacional de què es desprèn que cada parella gasta de mitjana 250 € en invitacions i comença a gestionar la papereria com el ‘save the date’ entre 8 i 12 mesos abans del seu casament. Però la dada més curiosa és que de tots els convidats que rebran aquestes invitacions, prop d’un 15% acabarà per no assistir (1 de cada 6).

Image

La papereria nupcial s’ha convertit, més que mai, en un imprescindible per a la comunicació entre la parella i els convidats. (Fotos de The Ro Studio, Igor Aparicio Fotògraf i La Cometa d’Ícar).

descarregar imatges

Comunicar amb temps per bloquejar la data i garantir la presència

Encara que, a causa de la pandèmia, l’estacionalitat de les noces s’ha anat difuminant, és cert que hi ha períodes favorits per a la celebració de les noces. Segons el Llibre Imprescindible de les Noces, publicat per Bodas.net en col·laboració amb Carles Torrecilla (professor d’ESADE) i Google, els mesos de setembre, juny i juliol són els preferits per les parelles per donar-se el “sí, vull”. Només aquests tres mesos reuneixen el 43% dels enllaços que es celebren a Espanya. A més, i malgrat que altres dies de la setmana guanyen força, les parelles espanyoles segueixen triant el dissabte com a dia preferit per fer la celebració i gaudir d’aquest dia juntament amb amics i familiars. I a quina hora es celebren? Segons el mateix llibre, el 75% dels casaments tenen lloc a partir de l’migdia, de manera que l’horari també se centra en una franja bastant delimitada.

Aquestes dades demostren que les parelles espanyoles tenen una tendència molt marcada a l’hora de triar la seva data de casament. Si a això li sumem que el 2022 es presenta com l’any en què viurem un boom de noces, és fàcil predir que més d’un convidat es veurà en la disjuntiva d’haver de triar anar a un casament o a una altra. Un fet que pot resultar una mica incòmode per als convidats, però també per a la parella, no només pel parentiu i la proximitat, sinó perquè han de tractar de definir la llista de convidats de la forma més precisa i ràpida possible per deixar tots els preparatius el més ajustats que es pugui.

El 15% dels convidats no assisteix al casament

Una dada curiosa és que, segons el Llibre Imprescindible de les Noces, de mitjana a Espanya, el 15% dels convidats de la llista inicial declina la invitació i no assisteix a l’enllaç per diversos motius. En aquest sentit, si es té en compte que a Espanya el nombre mitjà de convidats a un enllaç és de 130 i que el cost mitjà d’un casament se situa en els 20.500 €, aquesta “no assistència” suposa una pèrdua de més de 3700 € per a la parella si aquest 15% no ho avisa amb antelació.

Més enllà que és un detall de cortesia avisar la parella casamentera sobre l’assistència o no a un dels dies més importants per a ells, també resulta clau perquè puguin adaptar a l’màxim tots els detalls que tenen preparats i ajustar el pressupost. En aquest sentit, saber com més aviat si els convidats podran o no assistir a l’enllaç és fonamental.

Una bona comunicació amb els convidats és essencial

Comunicar la data amb antelació és important perquè els convidats bloquegin aquest dia a les seves agendes i puguin garantir la seva presència. Per a això, un element molt conegut en altres països com els Estats Units, arriba trepitjant fort a Espanya. Es tracta del ‘save the date’. Aquest element de la papereria nupcial promet convertir-se en el millor aliat de les parelles que tenen pensat casar-se durant els propers mesos. No és més que una preinvitación que permet als nuvis informar els seus amics i familiars que estan convidats al seu enllaç i descobrir-los la data de el gran dia. D’aquesta manera, els convidats poden agendar l’esdeveniment en els seus calendaris i confirmar la seva assistència.

Bodas.net ha llançat una botiga d’invitacions en línia en la qual les parelles poden trobar tota la papereria necessària (i de tots els estils) per al gran dia i demanar mostres gratis de les seves favorites.

En l’actualitat moltes de les parelles opten per fer-se una web de noces i informar de tot el que té a veure amb l’enllaç a través d’aquesta, però encara són moltes les que prefereixen el format imprès o tots dos per fer aquest tipus de comunicació. En concret, el 84% de les parelles es decanta per les impreses i es gasten 250 € de mitjana en invitacions, segons el Llibre Imprescindible de les Noces.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: