Sanitat facilita més de 16.200 pacients l’accés als tractaments antivirals per l’Hepatitis C des de l’any 2015

El dia 1 d’octubre se celebra el Dia Internacional contra l’Hepatitis C, una malaltia de fetge que es transmet a través de la sang. De fet, el virus de l’Hepatitis C provoca un deteriorament progressiu de l’fetge i la seva funció, mesurats pel grau de fibrosi hepàtica, que poden conduir a cirrosi i fallada hepàtica.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública treballa de forma molt intensa en estratègies de prevenció d’aquesta malaltia, mitjançant campanyes informatives, així com en la identificació de possibles pacients amb malaltia activa per poder iniciar els tractaments en fases primerenques.

De fet, des de l’any 2015, la Conselleria de Sanitat finança els tractaments antivirals per l’Hepatitis C, i fins a la data, ja han estat 16.293 pacients els que han estat tractats a la Comunitat Valenciana.

L’estratègia de la Conselleria de Sanitat s’ha centrat en identificar els pacients que pateixen Hepatitis C a la Comunitat Valenciana i facilitar-los l’accés als nous tractaments, ja que a causa de el cost resulten inaccessibles per a moltes de les persones que pateixen aquesta malaltia.

Per a això, Sanitat ha invertit prop de 297 milions d’euros destinats a finançar aquests tractaments antivirals des de l’any 2015. Així, únicament des de gener fins a l’agost d’aquest any 2021, han iniciat tractament per l’Hepatitis C a la Comunitat Valenciana 436 pacients.

El cost dels tractaments per a aquests pacients ha suposat una inversió de 3,1 milions d’euros.

La finalitat és que tots els pacients que pateixen aquesta patologia puguin accedir als tractaments, ja que la taxa de resposta a el tractament de les persones infectades és superior a l’95%.

A més, des de l’aparició dels nous antivirals s’ha anat ampliant l’accés de pacients segons el grau de fibrosi i, de fet, la Comunitat Valenciana va ser una de les primeres autonomies que va ampliar els criteris a l’hora de prioritzar l’accés a aquests tractaments .

D’altra banda, Sanitat compta amb un Comitè de Seguiment en el qual participen les associacions de pacients i el subcomitè assessor de personal expert clínic (de Medicina i Farmàcia), que es fa càrrec de l’estratègia de cribratge de possibles casos que puguin estar sense diagnosticar a la Comunitat Valenciana, per tal d’identificar-los per iniciar els tractaments.

Inforamció i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: