Castelló celebra la XX edició de les Jornades de Cultura Popular del 10 al 12 de novembre

Informació i Foto: http://www.castello.compromis.net

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Cultura, dirigida per Verònica Ruiz, i Castelló de la Plana Ciutat Educadora, organitza la XX edició de les Jornades de Cultura Popular, amb el títol “L’Educació a Castelló”. Aquesta edició se celebrarà els dies 10, 11 i 12 de novembre a l’Espai Menador de Castelló.

Durant els últims anys les jornades han tractat temes de tradicions populars, com el menjar, la tradició oral, la vida quotidiana, la festa, la ceràmica, la música popular, els oficis o les joguines tradicionals, entre d’altres. Aquest any el tema es referirà al món de l’educació i la seua evolució a la ciutat de Castelló, tractant sempre qüestions que han influït en el caràcter i la identitat dels castellonencs. A més, l’exposició “L’Educació a Castelló” estarà fins al 28 de desembre al Museu d’Etnologia.

La conferència inaugural del divendres 10 de novembre serà a càrrec de Vicent Domènech, Mestre i inspector territorial d’Educació a Castelló, sobre el tema “L’Educació a Castelló”.

El dissabte 11, començaran les ponències per part de Carmen Corona, amb “El paper de la dona en l’educació popular en la Il·lustració a Castelló”, i de Xavier Llop amb “L’educació a Castelló als segles XVIII, XIX i XX”. Ja per la vesprada, Consol Aguilar, amb “mestres i innovació educativa a Castelló al llarg de la II República”, i Rosa Agost, amb “Castelló i la mirada universitària”, seguiran amb les seues exposicions. A més, els membres del CEFIRE explicaran l’experiència del “Castelló educa”, duta a terme per ells mateixos.

Per al diumenge s’organitzarà una jornada dedicada a l’educació i a la seua influència en les generacions castellonenques a través d’una ruta educativa per Castelló, que començarà des de la Plaça de Santa Clara, passant per la Casa de l’Ensenyança i les antigues Aules de Gramàtica, i acabarà a l’Institut Francesc Ribalta.

Cal destacar que, gràcies a l’esforç de la Regidoria de Cultura aquest any la inscripció a les jornades és gratuïta i es podrà fer mitjançant una sol·licitud d’inscripció a l’adreça electrònica jornadesculturapopular@gmail.com fins al 8 de novembre. Amb aquesta, a banda d’atorgar dret a assistir a tots els actes, s’expedirà un certificat de 20 hores signat pel director de les jornades a les persones que el sol·liciten.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: