Castelló acull una comissió de diputacions de la FEMP

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló ha acollit avui una reunió de la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que ha avançat en potenciar el paper de les diputacions en la lluita contra la despoblació i com a impulsores del territori. Un total de 21 províncies, cabildos i consells insulars han participat en aquesta Cimera de Diputacions de la FEMP que ha acollit Castelló per invitació del president provincial, Javier Moliner, també membre de la Junta de Govern de la FEMP.
El president Moliner ha posat en valor la proximitat de les diputacions com a garantia de qualitat en la prestació de serveis als ajuntaments i ciutadans. “Estem en un temps en què el Govern de proximitat té immensos avantatges a l’hora de prestar serveis. Tot Europa mira als governs de proximitat com els millors garants en la prestació de serveis de qualitat en igualtat d’oportunitats, i aquí les diputacions tenim molt a dir. Cada dia que passa hi ha més unanimitat d’opinions en el sentit d’apostar per mecanismes intermedis que igualin oportunitats en els municipis, que prestin assistència als seus corporacions municipals i que treballin cada dia perquè tots els ciutadans, triïn on trien viure, tinguin les mateixes oportunitats “.
El president de la Comissió, el també president de la Diputació de Jaén, Francisco Reyes, ha explicat que entre els diferents punts de l’ordre del dia, la reunió ha donat compte de l’Informe sobre el paper de les Diputacions elaborat per la Fundació Democràcia i Govern local “que fa especial èmfasi en el paper de les diputacions en la igualtat d’oportunitats i serveis dels ciutadans i en la lluita contra la despoblació”.
Així mateix, ha avançat que la Comissió analitzarà les tres conclusions de la Declaració de Presidents de Segòvia pel que fa al finançament de les administracions locals pel que fa a la petició al Govern de poder destinar el romanent de tresoreria a inversions, que torni a aportar fons per als Plans Provincials i que no s’aparti a l’Administració Local del debat del model de finançament.
“Volem que el finançament de les administracions locals s’inclogui en el debat sobre el model de finançament a les comunitats autònomes que hi ha ara sobre la taula. Hem d’estar en el debat del finançament perquè cada vegada estem assumint més competències i serveis a ajuntaments i ciutadans, i això ha d’anar acompanyat de recursos “, ha assenyalat.
21 territoris representats
Són 21 els territoris espanyols representats en aquesta reunió de la Comissió de Diputacions Provincials, Cabildos i Consells Insulars: el president de la Diputació de Huelva, Ignacio Caraballo Romero, el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres Guarch; la vicepresidenta 2a del Consell Insular de Menorca, Cristina Gómez Esteves; la presidenta de la Diputació de Pontevedra, Carmela Silva Rego; la presidenta de la Diputació de Cadis, Irene García Macía; la portaveu i diputada de la Diputació de Sevilla, Trinidad Argota Castro; el vicepresident primer del Consell Insular de Mallorca, Francesc Miralles; president de la Diputació de Jaén, Francisco Reyes; el president de la Diputació de Badajoz, Miguel A. Gallardo Miranda; la presidenta de la Diputació de Càceres, Rosario Be Martín; president de la Diputació d’Osca, Miguel García Ferrer; el president de la Diputació de Granada, José Entrena Àvila; el president de la Diputació d’Ourense, Rosendo Luis Fernández Fernández; el president de la Diputació de Soria, Luis Alfonso Rei de les Heras; el vicepresident de la Diputació de València, Antoni F. Gaspar Ram; el president de la Diputació de Burgos, César Rico Ruiz; el president de la Diputació de Lugo, Darío Camps Comte; la presidenta de la Diputació de Palència, Ángeles Armisén Pedrejón; la presidenta de la Diputació d’Àvila, Jesús Manuel Sánchez Cabrera; la presidenta de la Diputació de Zamora, Mayte Martín Pou, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.
Cal tenir en compte que la d’avui és la quarta ocasió en què la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars ha sortit de la seu de la FEMP a Madrid per recórrer de forma itinerant les diferents províncies espanyoles. Anteriorment a Castelló ja s’ha desenvolupat a Jaén, Zamora i Eivissa.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: