Alcaraz valora el paper actiu dels professionals de la informació en la nova cultura de la transparència i la regeneració democràtica

Informació i Foto: http://www.gva.es

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha parlat del paper actiu dels mitjans de comunicació i dels professionals de la informació en la nova cultura de la transparència.
El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, han inaugurat el IX Congrés de Comunicació Digital, centrat en aquesta edició en l’activisme, les filtracions i la protecció digital .

Durant la seva intervenció, Alcaraz ha afirmat que “les polítiques de bon govern sempre van a ser necessàries per millorar la qualitat democràtica, per aquest motiu les primeres iniciatives que vam posar en marxa des del Consell van ser les relacionades amb el dret d’accés a la informació, el Portal GVA Oberta i la creació del Consell de Transparència “.

“D’aquesta manera -ha continuat el conseller-” hem començat a canviar la relació que vincula a la societat amb les seves institucions públiques i a posar la transparència en el lloc que li correspon dins el marc de la regeneració democràtica “.

Alcaraz ha incidit en l’auge de l’ocupació lligat al bon govern, una especialització que serà molt demandada en els propers anys i que requerirà d’una capacitació digital. En aquest sentit, ha exalçat el paper de les universitats públiques valencianes com a generadores de coneixement i formació especialitzada.

El conseller de Transparència ha assenyalat al seu torn que la ciutadania i els mitjans de comunicació han de refer el teixit que els unia i construir noves aliances basades en la confiança i l’interès mutu per aconseguir una societat crítica.

El IX Congrés de Comunicació Digital es desenvoluparà en tres jornades. Es tracta d’un fòrum de debat i reflexió que reuneix tots els anys a especialistes acadèmics, professionals en aquest camp i al públic interessat.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: