Carrasco reclama més vigilància policial a peu de carrer davant l’augment d’altercats i problemes de convivència ciutadana a Castelló

La portaveu de el Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, reclama més vigilància policial als carrers davant del repunt d’actes violents, des del passat mes d’agost, que s’han saldat amb la detenció de diversos grups de joves a la ciutat de Castelló. “Ahir mateix vam traslladar a l’equip de govern d’Amparo Marco, en les comissions dels dilluns, la necessitat de redoblar esforços en matèria de seguretat als carrers. Sol·licitem més vigilància policial a peu de carrer donat l’augment d’altercats i problemes de convivència ciutadana que s’estan produint a la capital “, assenyala.

Carrasco reclama una major presència d’agents de la Policia Local als carrers de tots els districtes de la ciutat, “perquè així ho demanen les associacions veïnals i perquè la seguretat dels veïns ha de ser una qüestió de màxima prioritat en l’agenda de qualsevol govern “, explica. “La Policia Local realitza una magnífica tasca, però en l’actualitat el nombre d’agents resulta insuficient per patrullar tot el terme municipal de Castelló de la Plana”, afegeix.

Carrasco recorda els últims aldarulls que es produeixen a la via pública: “Es salden amb detencions de grups de joves i fins i tot de menors d’edat per desordres públics. Han estat quatre menors detinguts per apunyalar-ne dos dissabte als voltants de l’Ciutat de Castelló i que van acabar ingressats a l’hospital, als quals se sumen altres cinc detinguts el 30 d’agost passat pels disturbis produïts per un grup de joves que pretenien accedir, sense entrada, a el concert d’Morad, una de les actuacions de l’Som Festival que es va desenvolupar en el Grau i que va haver de suspendre a causa de la gravetat dels fets. En aquest moment, des del Partit Popular ja vam reclamar més presència policial per evitar fets tan lamentables com aquest en què un policia va resultar ferit, a més dels quantiosos danys materials ocasionats en els vehicles i façanes dels voltants del Port “.

També és recent l’incident ocorregut dissabte passat, 4 de setembre, a la plaça Isabel la Catòlica. Una persona es va dirigir amb una pistola a la mà, que va resultar ser de joguina, cap als organitzadors d’un acte que s’estava celebrant en aquesta plaça fart de les molèsties per sorolls. “Un altercat més a la mateixa plaça on grups antisistema i radicals campen al seu aire gaudint de total impunitat per part de govern d’Amparo Marco que segueix autoritzant activitats d’aquests grups que no respecten la convivència veïnal; que acaben amb entre 30 i 40 trucades de veïns a la Policia Local, cada cap de setmana que se celebren actes per restablir l’ordre a la plaça. Uns actes que ni tan sols compleixen amb les normes sanitàries que la Sanitat imposa per la pandèmia, tal com hem pogut comprovar, i no deixem d’advertir perquè l’alcaldessa actuï i no segueixi mirant cap a un altre costat, deixant als veïns abandonats a la seva sort, com segueix fent “, recorda.

Tots aquests exemples “reforcen la nostra postura: cal reforçar la vigilància policial als carrers. No abandonarem aquesta reivindicació que portem fent des d’anys a govern municipal de PSOE, Compromís i Podem. L’alcaldessa Amparo Marco va prometre una nova comissaria de Policia Local en el Grau a costa de perdre el Mercat de Sant Pere i l’únic que tenim és un edifici administratiu, però no s’han incrementat els agents ni s’ha augmentat la seguretat al districte marítim . Tampoc comptem ja amb l’edifici de la Tinença d’Ajuntament en el passeig Bonavista com a referent on acudir davant qualsevol necessitat o imprevist “, conclou Carrasco.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: