Carrasco: “Els castellonencs necessiten que baixin els impostos, congelar-los és prorrogar una situació que ja és insostenible per a moltes famílies”

“El govern municipal ajudaria els castellonencs a sortir de la crisi baixant els impostos i no anunciant-ne una congelació perquè la situació ja és insostenible. Per tant, no cal prolongar-la, sinó posar-hi solució”, ha manifestat la portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament, Begoña Carrasco. “Des del PP advoquem per baixar impostos com a política social per ajudar milers de famílies castellonenques que no arriben a final de mes i per ajudar a la creació d’ocupació en un moment tan complicat com el que estem vivint”, afegeix.

Així s’ha pronunciat davant l’anunci de l’alcaldessa Amparo Marco que congelarà impostos. Per Carrasco, aquesta no és la solució, “no n’hi ha prou amb la que està caient, amb la llum, el gas, el gasoil pels núvols i amb la dificultat d’omplir cada dia la cistella de la compra sense deixar de pagar factures” . “El govern de PSOE, Compromís i Podem segueix fent anuncis buits que no ajuden a sortir de la crisi. El que sí que ajudaria seria una proposta ambiciosa de baixada d’impostos com la que li vam posar sobre la taula l’any passat i van rebutjar, negant-se que les famílies es poguessin estalviar 9,7 milions en impostos”, insisteix.

En aquest sentit, la portaveu Popular adverteix: “Si no baixen impostos és perquè no volen, perquè és viable. Ho vam demostrar i vam continuar insistint, l’any passat es van quedar sense gastar 56 milions del pressupost municipal, és a dir, diners recaptats que no van ser enlloc. Abaixar la pressió fiscal és possible amb més flexibilització dels pagaments; amb l’exempció de taxes i bonificacions per a pimes i autònoms i, sobretot, baixant l’IBI perquè hi ha marge per fer-ho i és l’impost que afecta la majoria de famílies castellonenques. Si abans ja calia ara més”.

Per Carrasco, el govern municipal segueix sense fer tot el que està a la mà per ajudar els castellonencs. “Segueixen aliens a una realitat que pateixen molts castellonencs que estan amb l’aigua al coll, fent puntes de boixets per arribar a final de mes mentre el seu Ajuntament segueix buidant les butxaques a base d’elevats impostos”, lamenta.

Carrasco recorda que el Pla de rebaixa fiscal que va proposar el Partit Popular per a aquest any contemplava un estalvi de l’IBI urbà de 5.800.000 euros. Per això es proposava la rebaixa del coeficient en un 10% fins a fixar-lo en el 0,62%, que tot i així, se situaria en 0,22 punts per sobre del mínim establert legalment.

Per minimitzar la caiguda d’ingressos de les empreses i que servís d’estímul per atraure’n de noves, el Partit Popular va proposar una rebaixa a l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres del 20%, aconseguint un estalvi de 320.000 euros. També va proposar una bonificació del 25% per a aquelles activitats colpejades directament per la pandèmia com l’hostaleria, el lleure nocturn, el comerç o el turisme. I, per altra banda, revertir la pujada de l’1% per a turismes de més de 16 Cavalls i motocicletes de més de 500 CC. Proposava una baixada de l’impost del 10% als vehicles no bonificats, així rondaria els 108.000 euros.

Per a l’impost de béns immobles de característiques especials es proposava una baixada al 0,85%, que era el tipus vigent abans de la pujada, tot i així, molt per sobre del mínim establert legalment del 0,4%. Suposaria un estalvi per a les empreses del Port al voltant de 740.000 euros.

Es proposava també baixar la taxa genèrica de gual de 395 euros, un 50%, quedant fixada en 197,5 euros, fet que suposaria un estalvi important per als titulars de guals permanents al voltant d’1 milió d’euros.

Pel que fa a la taxa d’ocupació de via pública que afecta la instal·lació de taules i cadires d’hostaleria, tendals i marquesines. Atesa la situació actual del comerç i especialment de l’hostaleria, es plantejava l’exempció del pagament fins al juny del 2023, com a mínim.

I respecte a la taxa d’escombraries se sol·licitava la devolució de la part proporcional als establiments que han estat tancats durant l’estat d’alarma o han vist reduïda la seva activitat. L’Ordenança Reguladora estableix per als locals amb activitat 5 tarifes en funció del nombre d’empleats, sense tenir en compte el tipus d’activitat ni el volum dels residus, cosa que s’hauria de revisar. Pel que fa als particulars, Castelló amb 97 euros està per sobre de la mitjana nacional, de 90 euros, i per sobre de ciutats com Alacant, on es paga 28 euros per la recollida d’escombraries a l’any.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: