Bravo reivindica una Policia Local preventiva i mediadora davant dels nous desafiaments de les ciutats

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha reivindicat un cos de la Policia Local preventiu i mediador davant dels nous reptes de les ciutats. Bravo ha inaugurat a la seu de l’IVASPE a Alacant la 45a promoció del Curs d’Accés a l’Escala Tècnica i la 47a promoció de la formació d’Escala Superior dels cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana.

El curs, que va destinat a 30 comandaments de 15 municipis d’Alacant i València, i 3 de les Illes Balears, permetrà als futurs comissaris i intendents de la Policia Local adquirir destreses en les tècniques de direcció i gestió de conflictes en qüestions com la intervenció policial amb menors i drogues, violència de gènere o delictes d’odi; així com en tàctiques policials, coordinació i gestió d’emergències, habilitats psicosocials o coordinació entre cossos i forces de seguretat.

La consellera Bravo ha defensat davant dels futurs responsables “un model de Policia Local propera, inclusiva, innovadora, especialitzada, preventiva i mediadora que sigui valorada per la ciutadania”.

La titular d’Interior ha explicat que els agents que finalitzin aquest curs “simbolitzen un canvi de paradigma a la policia del segle XXI formada per professionals especialitzats en qüestions com la violència de gènere, el tràfic, l’assetjament escolar i altres noves tipologies de delicte” .

Finalment, Gabriela Bravo ha apostat per un sistema de protecció civil fonamentat en la prevenció i que s’articuli sobre la base de la inversió, la formació i la modernització amb la finalitat de minimitzar els riscos derivats dels nous contextos. Bravo ha conclòs que des de les policies locals “s’ha d’avançar cap a l’impuls de més polítiques públiques de seguretat que anticipin la seva resposta, que busquin la prevenció i que comptin sempre amb la participació de la ciutadania i la coordinació institucional”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: