La conselleria de Transició Ecològica planteja ampliar les zones d’interés pesquer

La Conselleria de Transició Ecològica treballa amb l’objetiiu d’augmentar les Zones Protegides d’Interés Pesquer per millorar la protecció dels caladors en la zona dels Penya-segats de la Marina, aixi com a per afavorir les embarcacions de la pesca tradicional.

De fet, la consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro, s’ha reunit amb representants dels pescadors de Xàbia per analitzar la situació d’esta flota artesanal, que ha vist reduïdes les seues embarcacions en els últims anys. En eixa reunió li han traslladat les problemàtiques del sector.

Navarro ha destacat la importància de “donar suport a una manera de pescar basada en mètodes tradicionals que formen part de la cultura mediterrània, i que cada vegada estan més amenaçats. Una activitat sostenible i de proximitat, que ajuda a extraure de la mar alguns dels millors productes que formen part de la nostra gastronomia”.

L’abundància d’embarcacions d’oci en zones d’activitat pesquera que no compleixen les limitacions i la pesca furtiva, són altres factors que dificulten l’activitat de la flota artesanal de Xàbia. Des de la conselleria es treballa en l’increment dels controls necessaris per a evitar estes pràctiques amb més vigilància.

La falta de relleu generacional a la pesca artesanal és un dels problemes que els pescadors han traslladat en la reunió. La consellera s’ha compromés a buscar mesures d’equilibri per garantir un futur amb pesca sostenible i amb rendibilitat, així com la revisió dels períodes de parades biològiques i ampliar la protecció de les pràctiques pesqueres artesanals.

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: