Bravo presenta el protocol per al trasllat gratuït de víctimes de violència de gènere als jutjats i als serveis d’assistència

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha presentat el protocol per al trasllat gratuït de víctimes de violència de gènere fins als jutjats, així com als diferents serveis d’assistència als que tinguin dret. Bravo ha explicat els detalls d’aquesta iniciativa a la delegada de Govern a la Comunitat Valenciana, Glòria Calero, en una trobada que totes dues han mantingut aquest dilluns.

El protocol regula el trasllat d’aquelles víctimes de violència de gènere que resideixin o es trobin a la Comunitat Valenciana i que no compten amb mitjans de transport propis per acudir a les dependències judicials tant si ja estan immerses en un procediment com si no han presentat encara la denúncia corresponent.

A més, la Conselleria de Justícia habilitarà també el transport per acudir a una oficina d’Assistència a les Víctimes de l’Delicte o a qualsevol altre servei o recurs ofert per l’Administració autonòmica per la seva condició de víctima de violència de gènere.

El servei de trasllats, que ara s’estén a tots els partits judicials de la Comunitat Valenciana, va néixer com una experiència pilot al jugat de Violència sobre la Dona número 1 de Vila-real en 2019 i, aquell mateix any, es van realitzar un total de 69 trasllats. Aquesta xifra va baixar a 60 en 2020 a causa de la pandèmia de la COVID-19.

En 2021, fins al moment, s’han dut a terme 21. La previsió és que aquest servei pugui atendre unes 6.000 dones a l’any.

El projecte compta amb una dotació pressupostària de prop de 175.000 euros anuals, tot i que s’augmentaria la partida en el cas que fos necessari, perquè, segons ha explicat la consellera, “el domicili no serà un element discriminador per cap víctima perquè totes tenen dret a accedir als mateixos serveis públics “.

El protocol d’actuació estableix que la sol·licitud de l’desplaçament es realitzarà per part dels professionals de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, dels òrgans judicials, de la Fiscalia, de la xarxa d’oficines d’Assistència a les Víctimes de l’Delicte o de els instituts de Medicina Legal. Tots ells, a més, oferiran la víctima aquest servei si detecten que no té mitjans de transport propis. Per, aquest protocol d’actuació facilita “un transport digne per a les víctimes que garanteixi la seva seguretat i la seva privacitat”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: